Hopp til innhold

Gratulerer med dagen X

I år gratulerer jeg USA med dagen for tiende gang - med nok et historisk flagg. Dette flagget kalles The "Medallion" Centennial Flag og var i bruk mellom 1867 og 1877. Det har 37 stjerner og ble innført da Nebraska ble USAs 37. stat. Det fantes også et flagg med stjernene arrangert på rekke og rad, som på dagens 50-stjernersflagg. Men før 1912 var ikke arrangementet i kantonen standardisert ved lov, og derfor kunne det lages alternative flagg. The "Medallion" Centennial Flag var et populært design som pekte frem mot USAs 100-årsjubileum i 1876. Den innerste ringen består av 13 stjerner, som representerer de 13 opprinnelige koloniene, mens den ytterste ringen har 24, antallet stater som var blitt tatt opp i unionen i ettertid.

Tidligere flagginnlegg publisert den 4. juli:

2016: Det kortvarige flagget før det nåværende (49 stjerner). I bruk 1959-1960.

2015: Sørstatenes kampflagg (feilaktig kalt Stars and Bars). I bruk 1863-1865.

2014: The Great Star Flag (26 stjerner). I bruk 1837-1845.

2013: Nordstatenes flagg i borgerkrigen (34 stjerner). I bruk 1861-1863.

2012: Første Stars & Stripes, "Betsy Ross"-versjonen (13 stjerner). I bruk 1777-1795.

2011: USAs første nasjonalflagg, The Grand Union Flag. I bruk 1775-1777.

2010: Flagget under verdenskrigene (48 stjerner). I bruk 1912-1959.

2009The Star-Spangled Banner (15 stjerner og 15 striper). I bruk 1795-1818.

2008: Oklahoma innlemmes i unionen (46 stjerner). I bruk 1908-1912.

Facebook

13 kommentarer til “Gratulerer med dagen X

 1. Poe

  Joa, bra nok det...men vi bør nok orientere oss mere mot Russland snart.

  De hvite er snart i mindretall i USA...og allerede nå er det innlysende at de ikke vil sørge en dritt mht. å ofre Europa i en krig mot Putin...

 2. Poe

  USA beveger seg mer og mer inn i en slags kollektiv psykose skapt og heiet på av main stream media og krigshisserkreftene der som ønsker å knuse Russland , til tross for Trump, og denne galskapen bør vi bare distansere oss fra.

  Dessverre tror jeg ikke Europa forstår hvilket farlig dilemma det vil face snart.

  Derfor planlegger vi å rømme fra hele sulamitten snart....vi emigerer sannsynligvis til Argentina om ikke veldig lenge...

 3. Ken Jensen

  Jeg elsket USA inntil forholdsvis nylig. De senere årene har jeg begynt å få mer og mer avsmak for det landet og de, på generelt grunnlag, pappskallene som bor der. Det toppet seg da Trump offisielt ble den første klovnen til å styre landet. Jeg kommer mest sannsynlig aldri til å sette min fot i USA igjen. Jeg har endog gått til det skritt å gi avkall på amerikansk engelsk. Jeg, JEG, Ken Jensen, skriver ikke lenger amerikansk engelsk, men britisk engelsk. Hvem i helvete hadde trodd det? Men sånn er det altså. Jeg forakter Amerika.

 4. Poe

  Trump er jo exactly rette mann på exactly rette plass til exactly rette tid til å rette opp i de mange skavankene og det pseudopsykotiske hysteriet og vanviddet som truer med å ødelegge landet...allerede nå har han fått økonomien på beina igjen og det koker av optimisme og og en ny, herlig energi i USA...som forhåpentligvis snart brer seg til resten av verden...og snart befrir han nordkoreanerne fra de supergangsterne som har tatt dette stakkars landet til fange...:)

 5. Poe

  Jeg spår at stemningen snart kommer til å snu, når det går opp for folk flest både i USA og verden forøvrig hvilket fabelaktig fenomen som har kommet til makten i USA, og hvilke enorme positive forandringer Trump er i ferd med å gjennomføre...da kommer alle hans kritikere; disse patetiske, patologiske politisk korrekte løgnerne og taperne som hersker i main stream media i Vesten for tiden til å måtte holde kjeften sin igjen, uansett hvor mye de hater ham...for ikke å tape resten av sine lesere og seere.

  This is just the beginning ... of a new crazy and fabulous time in history...:)

 6. Poe

  For øvrig spådde jeg allerede for flere år siden at han kom til å bli president...allerede da han lanserte sitt kandidatur for det republikanske partiet...:)

 7. Poe

  ``De senere årene har jeg begynt å få mer og mer avsmak for det landet og de, på generelt grunnlag, pappskallene som bor der. ``

  Jaha, hvilke pappskaller da?

  La meg minne deg om at USA er verdens ledende land på absolutt alle områder av betydning; kulturelt, militært, politisk, teknologisk etc etc etc...og det eneste landet som har greid å sende mennesker til en annen klode...underlig da at landet bebos av slike pappskaller...

 8. Poe

  Lurer på hvordan denne planeten hadde sett ut uten USA...

  Ja det er ikke vanskelig å forestille seg; da hadde vi alle levd i et verdensomspennende gulaghelvete under sovjetkommunismen...og hvis USA forsvant i dag ville vi levd i et shariahelvete...eller under et kinesisk tyranni...der alle som ikke underordnet seg systemet ble utradert og organene deres slaktet ut av kroppene deres mens de levde...slik de gjør med Falun Gong-fangene...

 9. Ken Jensen

  Jeg sa på generelt grunnlag. Det vil si den jevne amerikaner, som beviselig er en svulstig, selvgod idiot som stemmer Trump og tror at Norge er hovedstaden i Sverige, og at det labber isbjørner rundt i gatene her. Jeg har ikke noe annet enn forakt til overs for den jevne amerikaner.

 10. Poe

  Du mener de folka som jevnlig blir driti ut i videoer fordi de ikke kan svare på allmenne spørsmål om forholdene på planeten...og som brukes som bevis på hvor dumme og uvitende amerikanerne er?

  Til det er å si at man burde begynne å lytte mere til Buddha og hans råd om visdom; at det som er viktig er hva slags type kunnskaper man skaffer seg, fordi ikke alle kunnskaper er verdt å tilegne seg.

  Disse menneskene har skaffet seg kunnskaper som gjør dem i stand til å takle livet på en fruktbar måte, som igjen gjør dem sunne og happy. De har ikke wasted sin dyrebare tid her på jorden med å pugge byer i Belgia.

  På den måten er de faktisk langt klokere enn alle disse nerdene og idiotene som vitterlig HAR kastet bort sin tid med å tilegne seg denne typen tomme og verdiløse kunnskaper...og som ler av den jevne amerikaner fordi han ikke har gjort det samme

 11. Poe

  Jeg har aldri vært i USA, men truffet mange amerikanere ... ingen av dem har fortonet seg svulstige og selvgode...som jeg kan huske.

  Tvert i mot liker jeg dem pga. deres joviale og skvære stil, væremåte og humor og energi ... i motsetning til så altfor mange europeere, som nettopp er svulstige og selvgode, i tillegg til selvhøytidelige...og som regel piss kjedelige og stive...polakkene er de verste eksemplene jeg har sett på dette.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.