Hopp til innhold

Gratulerer med dagen VII

The Great Star Flag, eller i det minste én variasjon av de mange flaggtypene hvor stjernene er formet i et stjernelignende mønster, mens de vanligvis er blitt arrangert i rekker og rader. De individuelle stjernene har sogar ulik størrelse. Flaggvariasjoner forekom oftest før den amerikanske borgerkrigen, da Kongressen ennå ikke hadde utstedt et offisielt stjernemønster som alle var pliktig til å følge. Særlig på privateide skip var det vanlig å føre innovative flagg som the Great Star Flag. Og det amerikanske flagget endret seg minst 10-15 ganger i løpet av et menneskeliv på 1800-tallet, ettersom stadig nye stater og stjerner kom til, så det var neppe vanlig å betrakte selve antallet og mønsteret som patriotisk avgjørende.

Flagget ovenfor ble designet som et alternativ i 1837, da Michigan ble innlemmet som USAs 26. stat. Det holdt stand i åtte år, da det var Floridas tur til å dandere en stjerne på Old Glory.

Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.