Hopp til innhold

Gratulerer med dagen

Ved nærmere ettersyn er dette velkjente flagget ikke identisk med dagens stjernespanglede banner. Denne versjonen ble heist offentlig første gang 4. juli 1908, for nøyaktig hundre år siden, da Oklahoma var blitt USAs 46. stat.

Hver nye stat som innlemmes i unionen, æres med en stjerne på flagget. Dette betyr at USAs flagg er det som har endret seg mest de siste to hundre årene, fra de 13 opprinnelige statene ved flaggresolusjonen i 1777 frem til 50 stjerner og 50 stater i 1960. Dagens flagg er altså 48 år gammelt, men på 1800-tallet ble flagget gjerne oppdatert hvert eller annethvert år, etterhvert som de vestlige territoriene ble tømt for indianere og omgjort til stater.

Er det forresten noen som vet hvorfor det er en så utbredt myte at USA har 52 stater?

Facebook