Hopp til innhold

Portrett i flammer

NY ROMAN I AUGUST 2023!

Jeg vil male deg.

Slik begynner forholdet mellom maleren Arnold Krag og hans unge modell på Isle of Wight høsten 1974. Et portrett blir unnfanget i løpet av tre måneder med stjålne møter og forbudt kjærlighet. Så må han reise tilbake til Norge, men de ser begge frem til å treffes igjen til våren.

Nesten femti år senere sitter Arnold på et sykehjem i Oslo når han mottar et brev som spør: Hvorfor kom du ikke tilbake?

Portrett i flammer er en roman om kunstens kamp mot menneskets forgjengelighet, og om de endelige valgene vi tar.

Liv Forlag / Forlagshuset i Vestfold 2023
ISBN: 9788283304046

Hvor får man kjøpt boken?

Boken kan kjøpes direkte fra Forlagshuset i Vestfold eller i en hvilken som helst bokhandel, både på nett og i fysisk butikk. Hvis bokhandelen ikke har boken inne, bestiller de den inn til deg uten ekstra kostnad.

Vil du ha et signert eksemplar og bor i Tromsø eller omegn? Send meg en e-post, så signerer jeg boken for deg hos Norli Bokhuset.

Bor du i utlandet, kan du kjøpe boken fra Bokkilden. De leverer over hele verden.

Foretrekker du å lese e-bøker? Da kan du stikke innom E-bok.no.

Les utdrag her:

Hva sier leserne om boken?

En velregissert roman med et solid fundament av grundig research. Personene føles flerdimensjonale og virkelige. Boken er skrevet av en forfatter som har levd, og det merkes. Hvis ikke denne romanen blir en moderne klassiker og en ny norsk bestselger, blir jeg både sjokkert og skuffet.

– Erik Martenson, forfatter

Ein varm roman med eit strålende og engasjerende språk. (...) Portrett i flammer er ei lita historie med eit stort innhald. Språket er stille og melankolsk, men samtidig oppfarende og provoserende. Når i tillegg forfatter Stian M. Landgaard skriver ein fortryllende malerisk historie, så vart dette til ein overraskende hyggelig lesestund. Er du glad i rolege romaner med eit fantastisk språk? Då bør denne toppe leselista!

– Kjell Magne Gjøsæter, bokblogger

Språket er meget bra og vakkert. Vi blir godt kjent med miljø og plasser. Karakterene er også veldig bra beskrevet og vi kommer godt under huden på dem.

– Henning Sviland, bokblogger

Dette er en bok dere må lese! Et mesterverk av en lite kjent forfatter, Stian M. Landgaard. En eldre billedkunstner ligger for døden på et sykehjem i Oslo, et brev får ham til å gjenoppleve den store kjærligheten han fikk møte på Isle of Wight femti år tidligere. En kjærlighet han sviktet. (...)
Det er lenge siden jeg har sittet oppe om natten for å lese ferdig en bok.

– Johannes Kaasa, forfatter

Romanen kretser mesterlig rundt forholdet mellom den norske kunstmaleren og hans unge muse. Mot slutten av boken må han til Norge (...) men han lover å komme tilbake til henne. Et av kjernespørsmålene i boken er: Hvorfor gjorde han aldri det?
Vil man ha svaret på det spørsmålet, må man lese boken. Det er absolutt verdt det.

– Ken Jensen, forfatter

Den beste boken jeg har lest på lenge! Det litt langsomme språket, stemningen ... Noen setninger treffer meg midt i planeten! Dette er KUNST!!

– Liv Gade, bokinspirator

En nydelig, varm roman om maleren A. Krag og hans besettelse for sin unge modell. (...) Deres relasjon er ganske forbudt, men du verden så godt skrevet.
En roman til ettertanke.

– Vigdis Maria Andreassen, bokstagrammer