Hopp til innhold

Gratulerer med dagen VI

 

I går for 150 år siden endte slaget ved Gettysburg, det blodigste sammenstøtet mellom nordstatene og sørstatene under den amerikanske borgerkrigen (1861-1865). Flagget som er displayert ovenfor, har 34 stjerner og ble brukt mellom 4. juli 1861 (da Kansas var blitt medlem av unionen) og 4. juli 1863 (da West-Virginia fikk medlemskap). Siden Lincolns regjering ikke anerkjente de 11 sørstatene som trakk seg ut av unionen i 1861, mistet de heller ikke stjernene sine på det amerikanske flagget, som nordstatene fortsatte å bruke. Under ser vi 1st Minnesota Volunteer Infantry Regiment begå et suicidalt bajonettangrep ved Gettysburg 2. juli 1863 under nettopp dette flagget.

Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.