Hopp til innhold

Bloggrelatert II: Kommentarer bør være relevante for innlegget

Jada, nå kjører jeg på med forskrifter og greier. Omtrent som Gullvannsspøkelset har gjort. Men siden jeg ikke er så sarkastisk, arrogant, slem og misantropisk som han er, skal ikke min oppfordring her forstås like strengt som hans "Comments that are off topic will be deleted".

Dog, siden det er oppstått en viss tendens til at kommentartråden på enkelte innlegg handler om ting som ikke har noe med innlegget å gjøre, vil jeg nå komme med en forsiktig anmodning til mine kjære kommentatorer: Hvis dere vil kommentere et aspekt ved meg eller mine bøker eller mine meninger, så legg gjerne denne kommentaren under et innlegg hvor dette passer best. Tillatt meg å demonstrere ved hjelp av en uformell mal:

Kommentarer til min hårfrisyre kan rettes til et innlegg hvor det er bilder av meg, for eksempel Bilder fra lanseringen av Herrer i åndenes rike.

Kommentarer til min bok kan (for eksempel) rettes til To anmeldelser på nett.

Kommentarer til min misogyni kan rettes til Den hellige kua heter "Kjønn".

Og som den godeste Susie har skjønt, kan man rette alle sine kommentarer om mitt syn på fantasy til Fantasylitteratur som middelaldersk eskapisme -- selv om innlegget ble skrevet for et halvt år siden.

Men selvfølgelig er man jo ikke umenneskelig. Kommentartråder bør utvikle seg fritt, og et innlegg som handler om Günter Grass, kan godt ende med kommentarer som diskuterer den norske politiske høyre- og venstresiden. Det kalles evolusjon.

Det viktigste er imidlertid å delta, ikke å lete etter passende innlegg. When in doubt, comment away.

Og hvis man har en virkelig off-topic-kommentar, er det også mulig å sende meg en mail.

Facebook

2 kommentarer til “Bloggrelatert II: Kommentarer bør være relevante for innlegget

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.