Hopp til innhold

Tilbakeblikk på 2017

Vi er kommet til nyttårsaften, og det er atter tid for et tilbakeblikk på året som er gått. For ett år siden skrev jeg at jeg foretrakk tekst fremfor bilder. Vel, nå blir det motsatt. Ett selvprodusert bilde per måned som har gått, pluss litt assosiativ tekst.

Hva er årsaken til denne helomvendingen? Jeg har simpelthen ikke noe håndfast å berette om. Året 2017 har vært en prosess. Hele livet kan riktignok betraktes som en prosess, men vi mennesker har jo en tendens til å anse prosesser som verdifulle først når de har nådd en positiv avslutning og et konkret resultat. Sistnevnte har glimret med sitt fravær i år. Prosessen har derimot vært i full sving og fortsetter slik inn i 2018.

Og med følgende kavalkade ønsker jeg mine trofaste lesere et godt nytt år.

JANUAR

"Menneskers liv er som romaner, tenkte jeg, når du har kommet langt nok i en roman, også om den er kjedelig, lurer du på hvordan det skal gå, og når du har fulgt et menneske lenge, også om det er et ganske kjedelig menneske, lurer du på hvordan det vil gå, på hva som vil hende videre."

FEBRUAR

"Time crumbles things; everything grows old and is forgotten under the power of time."

MARS

"The lamps are going out all over Europe: we shall not see them lit again in our life-time."

APRIL

"Quand je serai là, je serai sans souci."

MAI

"Her står jeg. Jeg kan ikke annet."

JUNI

"Og de sa: «Kom, la oss bygge oss en by og et tårn som når opp til himmelen, og skaffe oss et navn så vi ikke blir spredt ut over hele jorden!» Da steg Herren ned for å se på byen og tårnet som menneskene bygde. Herren sa: «Se, de er ett folk, og ett språk har de alle. Og dette er det første de gjør! Nå vil ingen ting være umulig for dem, uansett hva de bestemmer seg for å gjøre. Kom, la oss stige ned og forvirre språket deres så den ene ikke forstår den andre!» Så spredte Herren dem derfra ut over hele jorden, og de holdt opp med å bygge på byen. Derfor kalte de den Babel, for der forvirret Herren hele jordens språk. Og derfra spredte Herren dem ut over hele jorden."

JULI

"Remember me as you pass by. As you are now, so once was I. As I am now, so you must be."

AUGUST

"Ich fange an mit Eroberungen. Gelehrte werden mir später bestätigen, daß ich im Recht war."

SEPTEMBER

"Og mens han sto der i stuen og så mot verdenskartet med alle de røde knappenålene, forsøkte han å forstå noe han, i den alderen han var i, naturligvis ikke klarte å tydeliggjøre i tanken, men som han skulle bruke mye av sitt liv på å få bekreftet: At alle land inneholder hele verden. Og at hele verden inneholder Norge."

OKTOBER

"Først overmorgenen tilhører meg. Noen fødes posthumt."

NOVEMBER

"Dream the impossible. Reach for the unreachable. Never lose faith in your own ability."

DESEMBER

"Frihet har mange vanskeligheter, og demokratiet er ikke perfekt, men vi har aldri reist en mur for å holde vårt folk inne, for å hindre dem i å forlate oss."
Facebook

5 kommentarer til “Tilbakeblikk på 2017

  1. Poe

    Ser ut som om du har vært litt på farten i 2017?

    Samme har jeg, elsker å reise, men i fjor ble det egentlig ikke så mye...bortsett fra at jeg kjørte i campingbil fra Tenerife sammen med min datter til Polen i vår, og en tur til London i september, men ellers har jeg mest oppholdt meg i Warszawa, samt vært mye i Norge og solgt gatemagasiner.

    Men håper og tror 2018 blir bedre i reisehenseende, og allerede denne måneden bærer det avgårde på en fem dagers tur til en øy i Middelhavet.

    Gjett hvilken...

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.