Hopp til innhold

Fem måneder senere …

Det er blitt sånn: Hva skal man med blogg når man har Facebook? De sosiale mediers inntog - nei, fullstendige maktovertagelse - har endret premissene for den personlige bloggen. I gamle dager var det kun her jeg kunne kommunisere mine prosjekter, meninger og nykker. Nå er det mye enklere å gjøre det på Facebook, og der er det langt flere som leser og kommenterer (hvis denslags er viktig, noe det selvsagt er).

På en blogg kan man fremdeles skrive lange og informative artikler som ikke passer så godt på Facebook, noe jeg tidligere gjorde til gavns og kanskje hadde fire-fem lesere. Nå har jeg som regel ikke lenger tid eller overskudd til å skrive bloggartikler for egeninteressens skyld. Når man er i en etableringsfase, er man nødt til å prioritere de aktivitetene som fremmer denne etableringen. I mitt tilfelle er det å skrive ferdig roman nummer to.

Derfor har jeg knapt skrevet noe her det siste året. Derfor var mitt siste blogginnlegg i juli.

Jeg kunne plapret i vei i all evighet på denne bloggen, men det gir meg ikke så mye lenger. Opprinnelig var bloggen ment som en promoteringskanal for mitt forfatterskap, og derfor etablerte jeg den i april 2006, fire måneder før Herrer i åndenes rike, min debutroman, utkom. Selve skriveprosessen av Det absolutte nullpunkt, den antatte andreboken, har jeg vært inne på ved flere anledninger, og det er ikke så veldig mye å si om den mer. Jeg skal si det lille som er å si.

Siden i sommer har jeg drevet med nedkutting og omskrivning. Det har vært en tung og møysommelig prosess, men jeg føler at romanen gradvis blir bedre. Som jeg pleier å si: Bøker skrives ikke, bøker omskrives. Og det å ha et forlag og en redaktør som minner en om at det ikke bare er å lire av seg noen hundre sider og klaske det inn mellom to permer, er en verdifull støtte.

Jeg hadde, som vanlig, håpet å bli ferdig med omskrivningen før jul. Men det blir jeg ikke. Prisen man må betale for å ha en dagjobb man er avhengig av, er at alt annet kommer i annen rekke. Jeg har også såvidt begynt på masterstudiet, men romanen må gjøres ferdig før jeg kan satse fullt på det. Og så er det enda en roman som skal skrives etter det ... har planen nesten klar.

Når andreboken en gang kanskje begynner å bli en virkelig bok, kommer jeg trolig til å varme opp bloggen igjen, men inntil da blir det nok kun sporadiske oppdateringer her.

Facebook

1 kommentarer til “Fem måneder senere …

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.