Hopp til innhold

Ett år etter debuten

I dag er det onsdag 15. august 2007. For ett år siden, tirsdag 15. august 2006, kom Herrer i åndenes rike ut, samtidig som Aschehoug holdt sin høstlige pressekonferanse.

Et begivenhetsrikt år med et akseptabelt debutantsalg og et knippe lærerike opptredener i offentligheten.

Men hvor ble det av anmeldelsene? Så sent som i mars ventet jeg fremdeles i spenning på anmeldelser i VG, Bokavisen, Studvest, Natt&Dag, Universitas, Under dusken, etc., etc. Nå har jeg mer eller mindre avfunnet meg med at de ikke kommer. Så da ble det syv anmeldelser tilsammen. Og jeg hadde sett for meg tyve-tredve. Underlige greier. Kanskje de fleste anmelderne fornemmet at min debutroman rett og slett ble for meget å gape over?

Eller at de helst skulle ha anmeldt den et helt annet sted?

Facebook