Hopp til innhold

Ett år etter debuten

I dag er det onsdag 15. august 2007. For ett år siden, tirsdag 15. august 2006, kom Herrer i åndenes rike ut, samtidig som Aschehoug holdt sin høstlige pressekonferanse.

Et begivenhetsrikt år med et akseptabelt debutantsalg og et knippe lærerike opptredener i offentligheten.

Men hvor ble det av anmeldelsene? Så sent som i mars ventet jeg fremdeles i spenning på anmeldelser i VG, Bokavisen, Studvest, Natt&Dag, Universitas, Under dusken, etc., etc. Nå har jeg mer eller mindre avfunnet meg med at de ikke kommer. Så da ble det syv anmeldelser tilsammen. Og jeg hadde sett for meg tyve-tredve. Underlige greier. Kanskje de fleste anmelderne fornemmet at min debutroman rett og slett ble for meget å gape over?

Eller at de helst skulle ha anmeldt den et helt annet sted?

Facebook

5 kommentarer til “Ett år etter debuten

 1. Sesselja

  Jeg synes 7 anmeldelser er et bra resultat for en debutant, jeg. Ikke minst når du skriver en roman som selger seg inn på filosofi og Nietzsche. Avisene har jo en tendens til å favorisere litt andre tema.

  Og 20-30 anmeldelser... det virker litt vel optimistisk. Men det er ikke noe i veien med å håpe! 😀

 2. Nagel

  Nå har jo Rowling kastet inn Harry-håndkleet, så du kan jo vurdere en ungdomsserie med fantasyinnslag eller kanskje en universitetsroman ... Det gjelder å treffe med moteordene. Et alternativ er kanskje å innse at tabloidavisene sluttet å bry seg om hva de anbefaler og ikke anbefaler for lenge siden. De har lest The Fountainhead og sett hvordan en nietzscheaner kan tjene penger med litt trykksverte og en folkemengde.

 3. Bent Johan Mosfjell

  Jeg har fortsatt ambisjoner om å få lest og anmeldt boken din. Så ikke mist motet, bøker er ikke ferskvare! Håper å få tid til å stikke innom for å høre deg prate om Nietzsche på Tronsmo til torsdag, la nettopp arrangementet inn på Bokavisens kalender!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.