Hopp til innhold

Intervju i Bokavisen

I Bokavisens reportasje fra Aschehougs høstlansering 15. august er det inkludert et intervju med meg. Bent Mosfjell står for tekst og bilde.

Stian M. Landgaard på Aschehougs høstlansering 15. august 2006. (Foto: Bent Mosfjell, Bokavisen)

I intervjuet snakker vi litt om forholdet mellom den tyske filosofen Friedrich Nietzsche og den russisk-amerikanske filosofen Ayn Rand, og jeg nevner at hovedpersonen, Christian Winther, har en venn som sverger til Rands system, objektivismen.

Det er jo forøvrig et sentralt poeng i debatten at selv om det er vanskelig å forske på Friedrich Nietzsche på toppnivå ved Norges filosofiske institutter, er det sammesteds sogar umulig å forske på Ayn Rand.

Facebook

4 kommentarer til “Intervju i Bokavisen

  1. Nagel

    Det er kanskje ikke så rart, siden fagfilosofien i Norge tilsynelatende ikke anser Ayn Rand for å være en ordentlig filosof. Hvorvidt dette bygger på at hun er frekk nok til å hevde at det hun skriver er sannhet eller noe annet, får vel andre svare på.

  2. Klaudiuz

    "... spennende debuttanter ..."

    Jeg finner det direkte kjønnsdiskriminerende at ikke debutonkler nevnes med et ord i Mosfjells tekst, yo.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.