Hopp til innhold

Boklansering på Akademisk Kvarter i Tromsø

Aschehoug forlag og Akademisk Kvarter inviterer til lansering av høsten store studentroman, "Herrer i åndenes rike", tirsdag 22. august, klokken 17.00. Sted: Akademisk Kvarter, Hovedgården, Universitetet i Tromsø.

 

        

og

inviterer til lansering av høstens store studentroman

 

Stian M. Landgaard

Herrer i åndenes rike

Tid: Tirsdag 22. august klokken 17.00

Sted: Akademisk Kvarter - Hovedgården - Universitetet i Tromsø

Enkel servering

Er det mulig å bli et overmenneske
og samtidig bevare sin egen menneskelighet?

Herrer i åndenes rike

Høsten 2003 vender Christian Winther tilbake til Tromsø etter flere år i Bergen, og han har planen klar. Etter masterstudiet skal han skrive Norges første doktoravhandling i filosofi om den tyske tenkeren Friedrich Nietzsche, som med sine omstridte skrifter utfordret århundrelange oppfatninger om moral og sannhet i Vesten.

Samme høst innføres Kvalitetsreformen ved landets universiteter, og når forskningen underkastes både staten og markedets behov, har ikke Nietzsches fundamentalkritikk lenger noen plass i solen. Christian mener at det er filosofien som må bestemme politikken, ikke omvendt. Han prøver derfor å mobilisere studentene, som i hans øyne er Herrer i åndenes rike, til kamp mot det voksende byråkratiet som truer den akademiske friheten. 

Men som selverklært nietzscheaner har Christian mange kamper å utkjempe, også utenfor universitetet. Han konfronteres med konsekvensene av sin filosofi når han forfører sin beste venns kjæreste, og han innser at hans nihilisme og svakhetsforakt truer forholdet til alle rundt ham.

I sin debutroman tegner Stian M. Landgaard (f. 1978) et mangslungent bilde av sin samtid og sin generasjon. Det er en tid hvor den oppvoksende slekt føler seg stadig mer distansert fra fordums idealer, hvor resignasjonen hersker, men hvor et oppgjør med det bestående samfunn synes uunngåelig. I pakt med sitt stoff veksler romanen mellom satire, humor og dypt eksistensielt alvor.

Stian M. Landgaard er født i Tromsø. Han har studert filosofi og litteraturvitenskap i Bergen. For tiden tar han mastergraden i filosofi ved UiTø og oversetter en bok av Friedrich Nietzsche til norsk. Herrer i åndenes rike er hans debut som romanforfatter.

VELKOMMEN!

 

Facebook

2 kommentarer til “Boklansering på Akademisk Kvarter i Tromsø

  1. Klaudiuz

    Gratulerer med strålende lansering, Stian. Du, Pharo og Rossvær utgjorde visselig en slagkraftig trio. Dommen over Kvalitetsreformen var ikke nådig. Stilig at Rossvær takket deg for i så måte å ha utført "et skikkelig nietzscheansk arbeidsstykke". 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.