Hopp til innhold

Uteksaminert fra Krimforfatterskolens 2. klasse

I dag leverte jeg avgangsoppgaven til Cappelen Damms krimredaksjon, og dermed har jeg fullført Krimforfatterskolens 2. klasse, som har bestått av seks samlinger i Oslo fra september 2023 til april 2024.

De to eminente lærerne, Torkil Damhaug og Sarah Natasha Melbye, har gitt meg masse kunnskap og inspirasjon gjennom dette fantastiske året, og det samme har mine syv medelever. Seks av dem hadde tidligere gått i 1. klasse, mens Bår Stenvik og jeg snek oss rett inn i 2. klasse.

Her sitter hele den flotte gjengen på Cin Cin etter den første samlingen i september 2023. Nærmest fra venstre: Trine, Torkil, Pål, Monika og Inger. Nærmest fra høyre: Audny, Sarah, Bår og Stian. Korhan, som tar bildet, er synlig i speilet.

Foto: Korhan Markussen

Sjette og siste samling fant sted lørdag 13. april. Da hadde vi besøk av krimredaktør Camilla Mangelrød, som besvarte våre spørsmål om prosessen når vi sender inn manus, prosessen dersom vi skulle slumpe til å bli antatt, og litt om hva hun som redaktør "ser" etter i et manus, den ubestemmelige X-faktoren.

Og ved endt møte, før vi gikk ut og spiste middag, fikk vi utdelt hvert vårt blodige deltakerbevis, som jeg sannsynligvis henger opp i glass og ramme etter hvert.

Det eneste som gjenstår nå, er å skrive ferdig romanen. Før eller siden, trolig etter sommeren, får vi tilbakemelding på avgangsoppgaven, som består av synopsis, to tekstutdrag på 5 sider hver og en pitch (forslag til baksidetekst). Uansett hva denne tilbakemeldingen har å melde, gir det muligens en pekepinn for manusets fremtid. Men i tillegg er vi garantert en grundig tilbakemelding når vi en gang leverer vårt opus magnum.

Krimforfatterskolen er virkelig å anbefale, ikke bare for dem som vil skrive ren krimlitteratur, men for alle som ønsker å forbedre sine skriveferdigheter, bygge opp en spennende historie og utvikle interessante karakterer.

Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.