Hopp til innhold

Tilbakeblikk på 2022

Den oppmerksomme leser vil ha merket at forrige gang jeg laget et tilbakeblikk på fjoråret, var tilbakeblikket på 2019. For 2020 og 2021 eksisterer det altså ingen tilbakeblikk. Kanskje fordi årene var preget av mye korona og innesitting. Eller kanskje jeg bare glemte det.

Men nå kjører jeg i gang tradisjonen igjen, med ett bilde per måned som jeg enten tok, eller som ble tatt av meg, samt et freestylet sitat som kanskje passer til bildet og/eller min situasjon på den tiden.

Og med det ønsker jeg min leserskare et godt nytt år!

JANUAR

«– Gå din vei! sa de. / Og det er faktisk det jeg gjør. / Går min egen vei. / Går den til / min egen vei. / Hvor jeg vil. / Da møtte jeg en som het En.» - Annie Riis

FEBRUAR

«Solen har en sang, selv om vi ikke hører den her på jorden.» - Tranås

MARS

«Historien er full av kriger som alle visste ikke ville inntreffe.» - Enoch Powell

APRIL

«Där blev Jesus plötsligt så olik sig själv i det yttre. Hans kläder blev så blänkande. O, vad det glänste! Ingen tvättmaskin i världen skulle ha kunnat göra dem mer vita!» - Mark 9:2-3

MAI

«Alt var øde, bare de medtatte rønnene kastet sine skygger over veien. Ikke et menneske var å se, selv bikkjenes gneldring hadde stilnet, og det var som om hele Tomogi ved et trylleslag var forvandlet til en øde ruin. En fryktelig taushet lå over landsbyen.» - Shusaku Endo

JUNI

«Ja, du kommer till slut, / bleka Dödens minut.» - Birger Sjöberg

JULI

«Vegdirektoratet har vedtatt å sette opp et 2,5 meter høyt rekkverk på Tromsøbrua for å hindre at folk hopper fra brua. Tromsøbrua er en av de mest utsatte i landet.» - Nordlys 26.08.2004

AUGUST

«Det er med sjakk som med kjærlighet, en partner må til.» - Stefan Zweig

SEPTEMBER

«Jostein og jeg med vår lille gutt, sammen foran billedveggen, skolens hukommelse. Det vi så, var fortellingen om et land i forandring, og strukturer som likevel forble de samme. Det var ikke noe nytt at Tøyen var for de fattige og utsatte. Det hadde vært sånn i over hundre år. Ansiktene skiftet, men fattigdommen forble på Tøyen.» - Bjarte Breiteig

OKTOBER

«It was like he came along and whispered some dream in everybody’s ear, and somehow we all dreamed it.» - Bruce Springsteen

NOVEMBER

«If I'm the best man, why is she marrying him?» - Jerry Seinfeld

DESEMBER

«Der brændte en leirild i mørke nat, / der klang et signal i det fjerne. / Der lyser en daad i vor mindeskat / med haab som gaar frem lik en stjerne.» - August Steinhamar
Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.