Hopp til innhold

Tilbakeblikk på 2018

denne dagen i fjor innførte jeg en ny tradisjon: et visuelt tilbakeblikk i form av månedsbilder med assosiativ tekst, fremfor en dagbokaktig oppsummering av min gjøren og laden fra måned til måned. Mens jeg fortsetter med denne nye tradisjonen, vil jeg samtidig ønske mine lesere et riktig godt nytt år.

De som likevel lurer på min gjøren og laden, kan ta en kikk på førtiårsintervjuet med meg fra oktober. Den øvrige hærskare kan glede seg over den billedlige årskavalkaden under.

JANUAR

«Sisyfos så jeg tillike. Han veltet i endeløs møye / stadig en sten, uhyre av vekt med de kraftige armer. / Kjempetak tok han og strevde hårdt med hender og føtter / veltet han stenen mot toppen; men når han til sist skulle styrte / stenblokken ut over kammen, da veltet den om ved sin tyngde. / Nedover fjellsiden rullet den skamløse sten imot sletten. / Spente han da sine sener på ny og veltet, mens svetten / strømmet fra hvert et lem og støvskyen føk om hans hode.» - Homer

FEBRUAR

«The most exalted experience of bliss / in any realm of being / is directly knowing the universal Mother, / the supremely blissful one. / Ecstatic lovers of Kali the Sublime / are not pilgrims to sacred shrines, / for they hear all existence / singing the glory of the Goddess.» - Ramprasad Sen

MARS

«Some say the world will end in fire, / Some say in ice. / From what I’ve tasted of desire / I hold with those who favor fire. / But if it had to perish twice, / I think I know enough of hate / To say that for destruction ice / Is also great / And would suffice.» - Robert Frost

APRIL

«Den største løgn er sannheten som blir fortiet.» - Herbjørg Wassmo

MAI

«Det man forspiller av øyeblikket, kan ingen evighet erstatte.» - Friedrich Schiller

JUNI

«Ingen kvinne har født det barn hun drømte om da hun gikk svanger. Ingen kunstner har skapt det verk han så for seg i unnfangelsens stund. Og vi lever sommer efter sommer, men ingen er den vi lengtet mot da vi bøyde oss og plukket de våte blomster under vårens stormbyger.» - Sigrid Undset

JULI

«Hiddensee er en av de deiligste øyene som finnes. Men hysj, hysj, så den ikke blir til et badested for hele verden!» - Gerhart Hauptmann

AUGUST

«En mann reiser verden rundt på leting etter det han trenger, og vender hjem for å finne det.» - George Moore

SEPTEMBER

«Så vidt meg bekjent må også Norge ha vært det eneste landet i verden hvor man i fullt alvor debatterte om lårkort skjørtemote kunne gå ut over effektiviteten på arbeidsplassene, og selv i dag kan reklameplakater med damer i undertøy avstedkomme forsider i avisene og bli diskutert som om det gjelder rikets sikkerhet.» - Jan Kjærstad

OKTOBER

«Men freden er utakknemlig, og vet aldri at den har krigen å takke for at den finnes.» - Kurt Tucholsky

NOVEMBER

«Dette er din veg. / Berre du / skal gå han. / Og det er / uråd å snu.» - Olav H. Hauge

DESEMBER

«Et følge kan du ha på / en reise og et ritt, / men du må gå alene / det siste skritt.» - Hermann Hesse
Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.