Hopp til innhold

Forfatterbloggen nedlegges, Litteraturbloggen forbedres

Nå har det en måneds tid vært kjent at Forfatterbloggen, som var et fellesbloggtilbud fra De norske Bokklubbene, skal nedlegges, etter fire års drift. Jeg har vært med fra starten av, sommeren 2006, men jeg har vært relativt inaktiv siden årsskiftet 2008/2009. Det har flere årsaker, som de innvidde nok kan tenke seg til, men jeg skal ikke gå inn på dem her (det er det kommentarfeltet er til for). 

Det vil si at fra 1. september vil Forfatterbloggen opphøre å eksistere som aktiv blogg. Bokklubben lover at nettstedet fortsatt vil ligge åpent, slik at man kan lese alle de fantastiske innleggene og kommentarene som ligger der. Noen kaller det en spøkelsesby, andre et museum. Hvert sitt perspektiv. Det er sannsynligvis noen som vil fjerne ethvert spor av sin blogg før 1. september, i protest mot "likvaken".

Min blogg på Forfatterbloggen het Hvert ord er en fordom. Jeg kommer ikke til å fjerne noe derfra, men muligens vil jeg lagre alt innholdet, i tilfelle Bokklubben om et års tid bestemmer seg for å likvidere domenet.

Litteraturbloggen har det imidlertid skjedd ting. Helt siden bloggen åpnet i januar 2009 som følge av visse "uenigheter" på Forfatterbloggen, har den begått et par kvantesprang i teknisk kvalitet, og nå er den langt mer funksjonell enn Forfatterbloggen noensinne har vært. Hva et par privatpersoner klarer på dugnad, kan altså bli langt bedre enn det De norske Bokklubbene får til.

9. juli åpnet jeg min blogg på Litteraturbloggen, og den får navnet Hvert ord er en fordom II, i mangel av noe bedre. Det er foreløbig uvisst hvor mye og ofte jeg vil blogge der. Jeg kommer sannsynligvis til å være mer aktiv i kommentarfeltet, men en del arkiverte innlegg om litteratur fra Forfatterbloggen vil trolig bli publisert der etterhvert. Jeg har forstått at retroblogging ikke er det mest populære, men sånn er livet. Den dagen jeg blir betalt for å blogge, skal jeg gjerne levere nyskrevne, velformulerte innlegg et par ganger i uken.

Nå gjenstår det bare å takke Forfatterbloggen for følget og ønske Litteraturbloggen en lys og litterær fremtid.

Facebook

29 kommentarer til “Forfatterbloggen nedlegges, Litteraturbloggen forbedres

 1. Arthur

  Jeg har slettet hvert et innlegg på Forfatterbloggen.no - det tok noen timer, fordi man ikke kan slette alle på en gang - man må ta ett og ett. De fleste lå offline, og noen av de kjælte jeg litt med før de gikk i søpla.

  Det har også vært umulig å bli kvitt hele bloggkontoen - altså slette bloggen sin. Derfor ligger "Bookmark this Page" som et spøkelse der, fra september - tom som Toombstone.

  Jeg liker Litteraturbloggen, og så liker jeg den ikke. De har fått til mye, de har til og med stjålet en hel masse layout fra den bloggen Sørensen ble forvist fra. Jeg tenkte tyveri, og jeg tenkte plagiat - men den er mye mer også. Den er et ærlig forsøk på å skape noe bra, og så er den avhengig av at de som deltar, deltar mer ok enn hva historien har vist.

  Jeg avventer på grunn av sistnevnte - jeg stakk ut derfra i sin tid fordi jeg ikke hadde noe spesielt ønske om å være deltaker på et destruktivt nettsted. Nå er det snev av destruktivitet fremdeles - deltakerne har likes and dislikes - av og til lurer jeg på om det er ekte hat, eller om de bare later som.

  Kan du ikke kalle denne Fordom II for Retrobloggen?

 2. Deiiiooo-dude

  litt hat har aldri skadet noen...tvert imot så lufter det ut noe av løgnene og den falske idyllen når folk blåser ut med hva de egentlig mener og synes om ting og personer...

 3. Landgaard

  Arthur: Ja, du terminerte vel både innlegg og kommentarer, f.eks. min velformulerte replikk til "LB tar en FB". Jeg har selvsagt aldri prøvd å slette noe der inne selv, men de som har prøvd, sier at det er overordentlig vanskelig å fjerne sin egen blogg.

  Kalle Fordom II for Retrobloggen? Njaaa, jeg skal jo også publisere nye ting der og parallellpublisere det her.

  Litteraturbloggen er jo ledet av en mann med svært unorske karaktertrekk, mens Forfatterloggen er ledet av en mann med svært norske karaktertrekk. Forskjellene må bli deretter. Når sant skal sies, har jeg også blitt problemer med å følge med i svingene, hvem som hater hvem for tiden, hvem som er tatt inn i varmen denne uken, osv. Mitt svar er egentlig å gi faen. Nå er HARDtalk der når man føler for å lage og lese seg opp på sponhelvete; under de litterære innleggene har det stort sett gått sivilisert for seg.

  På den annen side er jeg litt enig med poetrixx Deiiiooo-dude: Det er bedre at ting kommer ut i lyset enn at hele bloggen ligger og råtner fordi folk misliker hverandre, men ikke kan gi uttrykk for det. Denslags har det vært en del av på Forfatterbloggen.

 4. Landgaard

  Stemmer, jeg visste jo egentlig det. Jeg har allerede sett innlegget der. Det var jo denne evinnelige grå eminensen med tittel Moderator som for første gang på et års tid var fremme igjen med pekefingeren og krevde at du skulle slette innlegget på Forfatterbloggen. Det er jo viktig å sørge for at det er ro på kirkegården.

 5. Landgaard

  Jeg antar det er Hauge, jeg spurte, men man får jo aldri noe svar. Fyren er jo Anti-Roar. Og jeg må si jeg foretrekker en moderator som går i clinch med alle meningsmotstandere, fremfor en moderator som bare gjemmer seg bak sin moderatormakt i taushet.

 6. Deiiiooo-dude

  etter alt jeg har lært om norske forfattere de siste årene har jeg inntrykk av at de fleste tilhører kategorien naut og psykiatriske tilfeller-

 7. Deiiiooo-dude

  iblant sikkert...jeg er jo et psykiatrisk tilfelle selv med en lang og fin historie innen den profesjonen...men har jo ennå til gode å skape noen særlig god litteratur..

 8. Deiiiooo-dude

  sist jeg var reima inn var det både en redaktør og en forfatter på samme avdeling...jeg kødder ikke hahaha!

 9. ottolos@yahoo.com

  japp så var LB også ferdig!

  Du er en taus,men skrekkslagen tilskuer til psykosesirkuset landgaard hahaha...har ikke sett deg kommentere på en stund?

  poe

 10. ottolos@yahoo.com

  men planer foreligger allerede for å lage en ny blogg...denne gangen med et litt mere balansert menneske som leder...nemlig meg selv...

 11. ottolos@yahoo.com

  hahaha har du aldri vært vitne til et ekte bikkjeslagsmål på nettet før...dette er bare barnematen ...jeg er i hvert fall vant til mye verre og mer sinnssyke sirkus...der drapstruslene hagler og folk går totalt bananas av hysteri og raseri hohohoho...dette roer seg kjapt nok...snart har røyken lagt seg og bloggens landskap har endret totalt karakter...dette har bare vært en helt nødvendig utblåsning...

  man gjør jo uoverveide ting under et slagsmål...ting skjer så fort at det er umulig å overveie alt...her gjelder det bare å lange ut slag og smelle til når man har sjansen ...så lenge moroa pågår...

 12. Landgaard

  Joda, mellom bikkjer.

  Dette er selvfølgelig barnemat i forhold til de gamle heltene og deres karakterdrap på hverandre, men selv om de stadig braket sammen og ukvemsordene haglet, var de likefullt tilbake på Grand Café dagen etter. De knuste ikke bordet sitt og forsvant ut i Christianias kolde gater.

 13. ottolos@yahoo.com

  hendte vel at de knuste noen bord og ble borte de og...en viss avskalling er helt naturlig...og så dannes det nye grupper...

 14. Landgaard

  LB er ganske død for tiden, ja. Jeg prioriterer ikke blogging for tiden, men romanskrivning. Andre får ta seg av aktiviteten. Fauske, for eksempel. Han har tydeligvis så god tid at han kan leke ti forskjellige personer.

 15. JBL44

  LB seirer på alle fronter. Våg ikke å stille spørsmål ved Roars metoder. Det er et sunnhetstegn at bloggen stagnerer i noen dager, for en bloggs kvalitet er omvendt proporsjonal med aktivitetsnivået -- slik en boks kvalitet er omvendt proporsjonal med antall lesere.

 16. Landgaard

  Det som er saken, er at ekstremt aktive blogger vanligvis er båret oppe av én person. Én person som gidder å sitte der og lire av seg interessante innlegg og provoserende kommentarer døgnet rundt.

  Roar gadd det en periode. Nå gidder han ikke mer.

  Poetrixx gidder det på Anarki-Sirkuset nå. Men det er bare et tidsspørsmål før all energien er uttømt, og aktiviteten atter synker.

  For et faktum om blogging er at ingen gründere gidder å holde det gående som primus motor i all evighet uten å få betalt for det.

  Og et annet faktum om blogging er at de aller fleste deltagere på fellesblogger kun er med på leken så lenge primus motor bærer showet på sine skuldre. Når han dabber av, dabber de også av.

 17. Anonym

  right...jeg er nok snart i ferd med å gå tom for motivasjon...
  og gamle innlegg hehehe,

  som du sier ; hvem har vel interesse av å sitte døgnet rundt og skrive gratis for tre-fire mennesker som knapt gidder lire av seg en kommentar...det jeg håper på er å få kjapt tiltrukket noen flere skribenter som kan levere stoff på mer eller mindre fast basis...enten det eller så må jeg gjøre bloggen om til en ren debattblogg med dagsaktuelle emner tatt fra pressen..og jeg har mange kontroversielle og politisk ukorrekte synspunkter på det meste, så da kunne det hende jeg kunne klare å provosere frem en viss aktivitet der...

  poe

 18. Roar Sørensen

  I går hadde vi over 500 unike besøk. Ikke verst for en dau blogg, det.

  Ja, det ble visst litt støtte fra Fritt Ord også.

  Men:
  Det er riktig at jeg ikke orker å bære hele bloggen på mine skuldrer lenger, jeg har ikke tid eller ork, men jeg synes mange er altfor raske til å dømme en blogg nedenom pga. laber aktivitet - som om høy aktivitet (jfr. mange lesere) er ensbetydende med kvalitet.

  Jeg mener LB var en elendig blogg da Fauske, AG og Sirenia drev på som verst; hadde de fått fortsette, ville LB aldri ha fått verken penger eller anerkjennelse. Det var knapt noen litteraturblogg, men et... ja, anarkisirkus der jeg var skyteskive for alt mulig og der det meste dreide seg om intern ufred.

  Synes det iblant synger kvalitet og styrke over stillhet, jeg. En blogg som ikke føler at den trenger å mase om oppmerksomhet hele tiden, men lyser i kraft av det som allerede ligger der, i kraft av sine høyerestående medlemmer, som av og til ut på kvelden stille smyger sine elegante fjærpenner over sidene. Som et kvalitetsbibliotek. Som et stille hjørne i bokhandel der alle de virkelig gode bøkene står.

  Mas, rot og virvar, og elendig layout, kan vi trygt overlate til loggerne og anarkistene, og alle som vil, kan gjerne dra dit og tømme seg når trangen til ublu litterær og intellektuell atspredelse blir for stor.

 19. Poetrixx

  Fattig manns trøst hahahaha!

  Anarkisirkuset skal jeg gjøre til Norges mest kontroversielle,politisk ukorrekte og hardtslående blogg, med stoff fra kilder som vanligvis ikke kommer til orde i media og samfunnsdebatten ...forhåpentligvis med bloggere fra ytterste venstre til ytterste høyre fløy ... og neste gang det blir snakk om tildelinger fra Fritt Ord regner jeg med å kassere inn en million derfra...:)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.