Hopp til innhold

Nok en (b)logg: Forfatterloggen

På grunn av diverse problemer på Bokklubbens nettsted Forfatterbloggen ble det for en stund siden opprettet en ny fellesblogg for litteraturinteresserte, nemlig Forfatterloggen. Egentlig synes jeg det er mer enn nok med to blogger, siden jeg langt ifra blogger nok til å fylle én av dem, men for å imponere jentene har jeg bestemt meg for å blogge litt på Forfatterloggen også. Og i den sammenheng har jeg bestemt meg for et semisystem, ahrimansk som jeg er. På Forfatterloggen skal jeg legge ut tekster jeg av en eller annen grunn har skrevet, primært skjønnlitteratur, men neppe tekster som kan tenkes å ende opp i et publiseringsverdig manuskript.

Nå i dag har jeg publisert "Invasjonen på Jamaica", en liten historie jeg skrev på rappen som svar på en utfordring. Altså, eksklusivt på Forfatterloggen: "Invasjonen på Jamaica" av Stian M. Landgaard.

Hvorfor jeg gjør dette? Som sagt, kun for å imponere jentene.

Facebook

13 kommentarer til “Nok en (b)logg: Forfatterloggen

 1. Kåre Konradi

  En morsom og interessant historie, Landgaard, ikke så ulik novellen "De blåkledde menn", som jeg hadde gleden av å lese for noen år siden, både i norsk og engelsk versjon.

 2. Ken Jensen

  Kanskje du heller skulle satse på underholdningslitteraturen, Stian? Kan saktens se ut som om du har et slags talent i den tralten.

 3. Landgaard

  Can't I do both?

  Min teori er at den som er et litterært geni, naturligvis vil bruke sitt talent på å skrive seriøs litteratur av det yderst høyverdige, filosofisk dypsindige slaget, mens den gjengse plebeierske underholdningslitteratur etter blott kortvarig konsum eller produksjon vil smake ham vondt.

  Men en sjelden gang kan vel selv paven gå på horehus, bare for å ha prøvd det, liksom.

 4. Azimut

  Ja, her i denne bloggen var det liv, gitt. Føles som å stige inn i et stille, paleontologisk museum der støvet ligger fem centimeter tykt over alle skjeletter og havskilpadder.
  På en krakk i kroken sitter en gråkledd vaktmann som bare kan være rektor Kjetil Johnsen, enten levende eller død, det er umulig å si, og ingen bryr seg.
  Rundt omkring på gulvet ligger gulnede sider fra en merkelig bok av en for lengst glemt forfatter ved navn Stian Landgaard, noe om herrer i ånderiker, en mann som tvilholdt på sin rett til å sulte seg selv og sin familie langsomt i hjel ved å skrive høyverdig, men gudsjammerlig kjedelig litteratur. 🙂

 5. Roar Sørensen

  Her er en interessant betraktning om julen og Jesus, signert Poetrix, alias Cockrocker:

  "I anledning jula, som jo er fødselsdagen til Guds sønn ... selveste herr Jesus personlig, har jeg revet av meg følgende salige hyldningsdikt i et øyeblikk av himmelsk inspirasjon og lutter hellig høytidsbegeistring:

  Du tilsvinede korsoppklistrede planke-Messias ... din helvetes støvete nedpulte raggtass fra Korvaniemi ... du til den syvende himmel oppsmelte harpeklaprer og storpuler av inntørkede engleræver i dassen bak Perleporten ... go fuck your hestebaby i korga og en trollfitte til du stuper i kne i lia, di fysjprega skapbleie fra øst-Vesterålen ... og hils Sankt Peter det badlesalige himmelsvinet der han gralystig velter seg i sumpen med trompeten i ei rundpult måsefitte og etterpå storkoser seg med å ragge cocken til en hviterussisk krattgris i hønsebingen mens erkeenglene blåser takten i basunene ... og Gud Fader den allmektige selv godbreier seg med den guddommelige tissetassen sin i rassen på storsugga Ullegrine og til tonene av Deilig er jorden spiller innebandy og bass med snurrebassen til en drita kanon sjarkhallik og banjoindianer ved navn Klimprende Rasshøl ... som nettopp kreperte da han under et veddemål for å sjekke hvem som kunne holde pusten lengst satte fast hue i rævhullet på ei dritatrengt bjelleku på wigwamsletta i utkanten av Skoganvarre under en juletrefest arrangert av Nedre Skippagurra lyngbrann- og fylleslagforening hohohoho!"

  Jammen godt dere slipper sånt i FB!
  Heldigvis har dere nå Martin, Fauske og Mandel til å underholde dere. Ingen slår disse litterære geniene.
  Men fortvil ikke, du raske gutt, snart kommer sikkert en ny Eggen-quiz!
  Hohohohohohohoho...
  Er ferdig med oversettelsen av The Gun Seller, og nå skal snart Magellans kors "lanseres", men selv har jeg ikke mottatt et eneste eksemplar ennå. Verden er gal.
  God jul!

  P.S.
  Forresten, det var en ting jeg glemte å spørre om: Jeg liker hjemmesiden din og vurderer å skaffe meg noe liknende. Hvordan fikk du den opp, hva kostet det og hvor betaler du for å holde den i drift?

 6. Landgaard

  Hehe, godt å se at Poetrix fortsatt holder koken. Trillet meg en runde over den der.

  Hjemmesiden fikk jeg opp ved å kjøpe et domene (måtte være registrert som firma for å få .no-domene) hos en leverandør, i mitt tilfelle one.com. Så snart det var klart, gikk jeg til WordPress og lastet ned en wordpress-blogg. Som jeg så smelte opp.

  Hva det koster? Hm, betalte vel ca. 200 kroner for å opprette det hele, og mener jeg betaler 115 kroner i året. Det er altså domenet og serverplassen som koster. Selve wordpress-bloggen koster ingenting å laste ned og bruke.

  Gratulerer med overstått oversettelse, og fortsatt god jul. Du får nok romanen din i hende etterhvert, skal du se.

 7. Roar Sørensen

  Hm, firma, det er der problemet ligger. Det koster vel flesk å etablere sånt. Ellers betaler du jo mye mindre for denne proffe hjemmesiden din enn jeg betaler for den totalt amatørmessige, beint fram latterlige dustehjemmesiden min.
  Hvor mye kostet det å kjøpe dette domenet?

  P.S.
  Du får kjøre ut Poetrix' julehilsen i bloggen din... Men ikke uten Mesterens eksplisitte tillatelse, selvsagt. Den mannen er jo en underholdningsmaskin som savner sidestykke, og en av veteranene i FB. Går jo ikke an bare å kaste ut en sånn person uten advarsel. Og ennå har jeg ikke sett at Johnsen eller Lerum har uttrykt beklagelse et eneste sted. Du snakker om litteraturelskere.
  Nå er Poe selvsagt bare innstilt på å rølpe ned og ødelegge bloggen, derfor går han amok så snart han kommer seg inn. Ken Ove driver også med dette. Og noen andre, uten at navn kan nevnes.
  Men nå har kanskje FB fått den profilen Bokklubben ønsker, et tantete forum der mesterskribenter som Fauske, Martin, Mandel, Frida, Snyhetta osv. får komme til sin rett.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.