Hopp til innhold

Litteraturtematisk header

Den besynderlige headeren øverst i bloggen er resultatet av litt eksperimentering i Paint Shop Pro. En slags Det absolutte nullpunkt-collage, hvor tematikken i den kommende boken forsøkes illustrert. På ingen måte profesjonelt arbeid, men morsomt var det.

Facebook

35 kommentarer til “Litteraturtematisk header

 1. Zahg

  Dæven. Kryonikk og transhumanisme møter katolisisme, nihilisme og den vestlige verdens kulturelle kollaps?

  Er jeg på sporet nå?

  I så fall: Oo-la-lah ...

 2. Deiiiooo-dude

  Hvem er den dama som står og poserer på fremsiden av bloggforsiden...er det søstra di eller? Hun ligner på deg..

 3. Landgaard

  Fleksnes: Ligner på meg? He-he. Okei. Nei, det er ikke søsteren min, det er en forhenværende skuespillerinne. Jeg vil foreløbig ikke avsløre navnet.

  (Tillot meg for første gang å flytte en kommentar, slik at den kom til riktig innlegg.)

 4. Deiiiooo-dude

  er det dama di da...eller cipp?

  e du en av disse narsissistiske typene som forelsker deg i ditt eget speilbilde og velger en livsledsager som ligner mest mulig på deg selv,slik kronprinsen har gjort...

  dette må ikke oppfattes som kritikk for all del...noen har opplagt en reasonable grunn til å forelske seg i seg selv...langt flere burde tillate seg det..

  i am not fleksnes btw..whoever that is...

 5. Landgaard

  Ingen av delene, som sagt. 🙂

  Den påstand at hun skulle ligne på meg, finner jeg fremdeles besynderlig, men det er så ... Poetrixx?

 6. Roar Sørensen

  Ville ha vært kjekt om du kunne ha lagt denne bloggen opp mot WP-LB. Teknikeren tror det skal være mulig, og skal prøve å finne ut hvordan. Da vil du jo slippe å opprette egen blogg i systemet, bare koble opp denne.

  Om det skulle være interessant.

  Da vil du straks få mange flere lesere, og kanskje flere enn to kommentarer i måneden på de briljante innleggene dine.

 7. Roar Sørensen

  Det vi vanlig dødelige ikke skjønner, er hvor ufattelig mye programmeringsarbeid som ligger bak slike endrede og skreddersydde blogger og multiblogger. Og de tekniske kunnskapene som kreves.

 8. Landgaard

  Ja, det ville være meget interessant, faktisk. Jeg avventer instrukser om hvorledes det kan la seg gjøre.

  Da går jeg ut ifra at bloggen både kan være selvstendig, slik den er nå, samt at den kan inngå som en Litteraturbloggblogg. Eneste forskjell vil da være at det ligger en Litteraturblogg-header på toppen av den. Hvorvidt header er der eller ikke, avhenger altså av om man aksesserer bloggen via Litteraturbloggen eller direkte.

 9. Roar Sørensen

  Vel, teknikeren syntes dette var veldig spennende og interessant. Det synes jeg også. Han kommer derfor til å prøve å finne ut av det. Virker som om ingenting er umulig for den mannen.

 10. Roar Sørensen

  Grunnen er selvsagt at veldig mange skribenter har WP-blogger (tipper jeg), og da kan man kanskje gå ut med et tilbud til disse for å generere mer trafikk både mot LB og de respektive bloggene.

 11. Deiiiooo-dude

  Sorry...bare slett det første innlegget, det ble sendt inn før jeg var ferdig å redigere det.

  Når kommer den neste boka da landgaard...og hvilke temaer er det du tar opp til behandling der? Er vel noe skikkelig seriøst, håper og antar jeg?

  i forrige bok var det vel overmenneske-problematikken du behandlet, og om det er mulig å handle moralsk og samtidig være overlegen alle andre? Et spørsmål allerede behandlet av Raskolnikov hahaha...og som mange filosofispirer av en eller annen grunn blir opphengt i...eller grunnen er jo nokså åpenbar...i sammenligning med vanlige dødelige anser de seg naturlig nok som langt overlegne...med særskilte behov og rettigheter...

  hvilket bringer meg over til et beslektet tema...nemlig om det er mulig å tilegne seg overlegne moralske innsikter og ferdigheter UTEN samtidig å henfalle til forakt og arroganse overfor dem som ikke besitter like verdifulle og opphøyde karakteregenskaper og moralske retningslinjer som en selv...
  hvilket jo er flertallet av menneskene...som utgjør den uvitende massen av lett manipulerbare individer kalt menneskeheten...

  hvordan har du personlig løst dette dilemmaet? selv regner jeg meg som noe av et overmenneske på nesten alle områder, og jeg både forakter, avskyr og hater løs mot mine medmennesker av et godt hjerte og med den aller beste samvittighet...

 12. Landgaard

  Deiiiooo-dude: Fjernet første kommentar siden du ønsket det. Men du kan også redigere din egen kommentar i fem minutter etter at den er blitt publisert.

  Til dine spørsmål: Jeg håper at boken skal komme neste år. Tematikken vil gå på katolisisme versus nihilisme versus transhumanisme. Rett og slett en kamp mellom verdensbilder. Meget abstrakt fortalt, selvsagt.

  Det er nok riktig at mange Nietzsche-inspirerte ungpøbler tenker i slike overmenneskeideologier. På Raskolnikovs tid var det ikke engang så uhyrlig som det er blitt i våre dager. Etter 2. verdenskrig ble denne typen tenkning behørig diskreditert, da den assosiereres med nazismen. I beste fall oppfattes man som arrogant og hovmodig, i verste fall som et amoralsk monster.

  Hvordan jeg personlig løser dilemmaet? Tja. Kanskje ved ikke å se så sort/hvitt på den såkalte massen. Det er mange der ute som besitter større kunnskaper enn meg på enkelte felter. Selvfølgelig er det mange som ikke har noe å tilby, men dem ignorerer jeg stort sett. Det tenker jeg er en langt mer nietzscheansk modus vivendi enn hat og forakt, som smaker mer av slavemoralsk ressentiment.

 13. CO

  Hvem var det som snakket om at Fauskes ni bloggliv var brukt opp?

  Nå er Fauske endelig gjenoppstått fra de døde, og snart klar til å herje på LB igjen. ROFL.

 14. Deiiiooo-dude

  jeg vet at det går an å redigere vanligvis, men det funka ikke denne gangen.

  Hmm den boka di høres litt for blytung og avantgardistisk ut for meg, men OK hvis du skriver den i en lett og ledig og underholdende tone...så kanskje jeg kunne greid å lese den...dess mer overfladisk og hollow dess bedre hehehe..

  ja fauske er er i ferd med å etablere seg som ny keiser i LB hæhæhæhæhæ??? jeg ler meg ihjæl...dette har han så sannelig fortjent, den klomseboyen som liksom leker direktør der...

 15. Landgaard

  Deiiiooo-dude: Som sagt, det var tematikken. Selve handlingen kommer til å være langt mer jordnær. Du vet, ung jente, faren blir drept, skumle prester og tvilsomme herremenn. Høhø.

 16. Deiiiooo-dude

  angående hat og forakt etc...jeg skjemmes såvisst ikke over mine følelser på dette feltet.Ikke at jeg går omkring og hater noen akkurat, men om det skulle oppstå situasjoner der slike følelser dukket opp, så ville jeg så sannelig ikke forsøke å undertrykke dem. Naturen selv har utstyrt menneskene med evnen til å hate, og den som ikke hater sine fiender lever ikke lenge...

 17. Roar Sørensen

  "Hvem var det som snakket om at Fauskes ni bloggliv var brukt opp?

  Nå er Fauske endelig gjenoppstått fra de døde, og snart klar til å herje på LB igjen. ROFL."

  Kort info:

  Ingen har jobbet hardt "i kulissene" for å åpne nybloggen for alle, slik Sirenia skriver i FB (med mindre hun mener at jeg alltid har vært opptatt av en inkluderende blogg, noe som er mye nærmere sannheten; jeg aksepterte tross alt Fauske i halvannet år).

  For i WP-LB har vi virkelig prøvd å legge forholdene til rette for bloggere av alle kategorier.

  Problemet er at mange bloggere vil at LB skal være en chatteplass der "alt mulig" kan og bør diskuteres. I LB vil vi ha hovedfokus på litteratur. Derfor er reglene slik de er, og bloggen lagt opp slik den er.

  WP gjør det imidlertid mulig å ha en mye mer inkluderende blogg enn LBs gamle design innbød til. Derfor var det ikke noe stort problem for meg å åpne for alle tidligere medlemmer, også ekskluderte. (En avgjørelse jeg selvsagt tok helt alene.) Alle disse medlemmene må søke om medlemskap i gruppene som får blogge på forsiden av LB.

  Nå er jeg fullstendig klar over at Fauske eller andre ikke er interessert i å blogge i LB på de nye vilkårene - de vil ha en chatteklubb, ikke en litteraturblogg (fordi de egentlig ikke er genuint opptatt av litteratur) og dette er helt i orden. De er hjertelig velkomne, men da må regler følges.

  Mange seriøse forfattere opplever de nye reglene som veldig befriende. Useriøse bloggere, folk som egentlig ikke er så opptatt av litteratur, vil nok finne dem hemmende, innskrenkende og "udemokratiske" (antakeligvis vil Fauske være blant dem).

  Det vil ta lang tid å bygge opp en skikkelig litteraturblogg. Men alt skulle ligge rette for det det - layout, intensjoner og regler. Nå skulle alt være perfekt.

  Om bloggen om et års tid likevel ikke skulle bli noen suksess, er det helt greit. Da er det ikke marked for slikt i Norge, og det må vi bare akseptere.

  Forfatterforeningens egen blogg har jo heller ikke vært noen stor suksess, så det er veldig vanskelig og "markedet" er vrient. Dette vet vi.

  Men klarer vi i det minste å få til EN seriøs litteraturdebatt i måneden, synes jeg likevel det har vært bryet verdt.

  Melding til Deiiiooo-dude (Poetrixx): Så lenge innleggsforfatterne i LB har åpnet kommentarfeltene for anonyme bloggere, er det ingenting i veien for at du kan kommentere Landgaards og andres innlegg der. Kommentarene dine vil dog ikke vises i Siste kommentarer på forsiden. Vi skulle gjerne hatt deg med i LB, men da må du altså, som nevnt før, identifisere deg overfor meg (strenge ID-krav for folk som ønsker å blogge anonymt er viktig for bloggernes tillit), og selvsagt følge reglene.

 18. Roar Sørensen

  "Sirenia er inne, Poetrix er ute ... hva er galt med dette bildet?"
  Landgaard (Poes blogg)

  Tja, Landgaard, du vet jo at med Poetrixx' frihetsfilosfi og -tanker ville vi alle fremdeles ha bodd i huler og dødd av sykdom og alderdom i trettiårsalderen. Sånt er selvsagt spennende og interessant for noen (som et sosialt eksperiment). Men ikke for 99,99% av Jordens øvrige befolkning (den jeg tilhører). Det er jo derfor han sitter der alene i denne Poetrixx-grotten sin og spinner Suppe-historier.

  For øvrig er Poetrixx aldri blitt nektet medlemskap i LB. Han har heller ikke blitt kastet ut. Han valgte å trekke seg fordi han ikke ønsket å identifisere seg, dvs. følge reglene. Han fikk til og med lov til å blogge anonymt; jeg endret endog reglene bare for ham! Alt jeg ba om, var at jeg fikk vite hvem han var. Jeg kan ikke ha en løs kanon der inne som skyter med skarpt fra alle kommentarfelt mot etablerte forfattere, uten at de har peiling på hvem han er engang, en fyr som er nødt til å si fuck, fitte, hell, faen, osv. i annen hver linje.

  Men

  "enten gir man opp forsøkene på kontroll og despoti og skaper dermed grobunn for et sted der fire nei frie sjeler utfolder sin energi og ånd til beste for alle...eller man etablerer en arena for kontroll og hersing med andre individer, der man tvinger andre til å følge sine tyranniske tulleregler til punkt og prikke...og nyter ellers tilværelsen som grand master og despot hvis ord er lov..og der ingenting annet enn falske smigrere som en viss onelinerkeiser trives...og absolutt ingenting annet enn åndelig lort produseres... det er bare å velge, for det er no way man kan få i både pose og sekk her..."

  høres selvsagt mye bedre ut...

  Dessuten gir ovenstående Poe en slags martyr-status (i hans eget hode), slik det jo er med alle "frihetsfanatikere" (inkludert Taliban-terrorister).

  Verden vil bedras, og mye tyder på at Poetrixx er den største bedrageren, og selvbedrageren, av oss alle.

 19. Deiiiooo-dude

  mulig jeg er en selvbedrager...hvem kan si med sikkerhet at man ikke lyver for seg selv...nobody...men jeg kan si med sikkerhet at du er en bedrager...samt en hykler og en falsk løgnaktig smigrer, derfor er det bare bra og helt naturlig at Fauske igjen er en del av laget ditt, idet dere er to alen av samme slag...

  men nå legger jeg denne debatten død her på landgaards blogg for mitt vedkommende...jeg ser ikke behovet for å tilsmusse også hans blogg med eette pisset

 20. CO

  Det verste med nye LB er likevel dette kravet om uniformering/gravatarer. Dessuten sensureres kritiske og morsomme kommentarer. Synd.

 21. Deiiiooo-dude

  Det er en virkelig ELENDIG start ja CO...som lover meget ille for fortsettelsen...ENORM synd og skam å ødelegge et så fantastisk lovende konsept allerede nå..

 22. CO

  Jeg fatter ikke hva Azimut driver med. Skulle ikke bloggen liksom tiltrekke seg etablerte forfattere og interessante skribenter?

 23. Roar Sørensen

  Enda mer tøv, enda flere løgner...

  "Det verste med nye LB er likevel dette kravet om uniformering/gravatarer. Dessuten sensureres kritiske og morsomme kommentarer. Synd."

  Det verste (eh, da kan det vel ikke være mye galt med bloggen?) er altså at folk må ha WP-gravatar, et bilde som ledsager kommentarer, noe alle har og har hatt i alle blogger... en helt naturlig og fin ting... dette er altså det VERSTE...!

  "Dessuten sensureres kritiske og morsomme kommentarer. Synd."

  Nei, alle slike kritiske og morsomme kommenterer kan og vil bli repostet i HARDtalk, og der kan diskusjonene fortsette. Poenget er bare at jeg ikke vil at slike "kritiske og morsomme kommentarer" (les: spam, søppel og personangrep) skal ødelegge fine litterære debatter/tråder på forsiden...

  Eh, var det så noe mer?

  Er virkelig dette all kritikk man greier å hoste opp? Da må jeg virkelig si meg meget, meget fornøyd med utviklingen.

 24. Roar Sørensen

  La meg tilføye:

  Enda så vanskelig det er for noen å tro det, har jeg bare opprettet WP-LB sammen med en tekniker (Jo) for å glede mine medbloggere og medforfattere, fordi jeg er glad i litteratur og synes det er morsomt å kommunisere med kolleger og andre skribenter etter 16 år i utlendighet. Det finnes ikke noe annet motiv. Hva skulle i så fall det være? Om LB funker flott etter en viss tid, kunne jeg godt tenke meg å trekke meg helt ut. Jeg har overhodet ingen "ambisjoner" annet enn å skape et godt skrivested.

  Hele bloggen er bare et enormt underskuddsforetagende (og det kommer den antakeligvis alltid til å bli), den stjeler et hav av tid fra andre prosjekter (som romanskrivning og oversettelser), og alt jeg stort sett oppnår, er svartmaling, svertekampanjer, hån, løgner, baksnakk (som her), misunnelse, personangrep, osv., osv.

  Så... sånn er det bare. Men fakta, sannhet og reality er jo ikke så spennende som løgn, falskhet og fantacy.

 25. Roar Sørensen

  //Jojo, Roar, men poetrix er jo geniet blant oss. Det har du selv sagt utallige ganger. Har vi råd til å gå glipp av et geni? Jeg trodde liksom det var greit at han het "Otto Olsen" og hadde det galemannsbildet som gravatar.//

  Poe skal med i LB, og tekstene hans skal ut, men akkurat som et farlig dyr, må vi iverksette visse sikkerhetstiltak først, ellers spiser han bare opp alle sammen der inne. Når vi kommer mer i orden, skal jeg nok finne en måte å få inn Poe på (hvis han vil) - mot sterke advarsler til bloggens medlemmer, selvsagt.

  Gi meg bare litt tid!

  Jo og jeg skal finne på noe lurt, for akkurat som tigeren er den største attraksjonen i en dyrehage, så er selvsagt Poe det i LB.

  Men man kan ikke bare slippe en tiger løs, og håpe at alle skal glede seg!!!!!

  Vi jobber med dette "i kulissene" (som Sirenia ville ha sagt). 🙂

 26. Deiiiooo-dude

  Just for the record...jeg har aldri ansett meg selv for noe geni...annet som et lite geni til å banne og skjelle ut og fornærme folk, og som en satan til å debattere og få folk ut av fatning og blamere seg...ellers er jeg naturligvis ikke noe litterært geni, ennsi engang i nærheten av noe slikt...

  og det lever jeg meget godt med...

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.