Hopp til innhold

StudentUKA 2007: Bokbad med Stian M. Landgaard og Helene Uri

StudentUKA 2007 i Tromsø

Bokbad m/ Stian M. Landgaard og Helene Uri

Fredag 20. april, kl. 19:00. Driv, 4. etasje.

Stian M. Landgaard (Foto: Aschehoug)Helene Uri (Foto: Nina Kammersten)

Lingvist og forfatter Helene Uri jobbet for inntil noen år siden som forsker i lingvistikk ved Universitetet i Oslo. Hun har siden 1998 skrevet og publisert arbeider innen språkvitenskap. Hennes debutroman ”Anna på fredag” med undertittelen ”En ungdomsroman om språk og språkvitenskap” var et forsøk på å fremme interessen hos unge for akkurat dette. Hun er for tiden aktuell med sin nyeste bok, ”De beste blant oss”. En roman om forskningsintriger på Universitetet i Oslo. Det har vært utallige spekulasjoner i hvorvidt, eller hvor mye av denne boken som faktisk er selvbiografisk.

Stian M. Landgaard er forfatter og oversetter født og oppvokst i Tromsø. Er for tiden masterstudent i filosofi ved Universitetet i Tromsø. Landgaard har skrevet skjønnlitterær litteratur siden 1996 og gav i fjor ut boken ”Herrer i åndenes rike”, en roman om filosofistudenten Christian Winthers kamp med Nietzsche, universitetet, familien, vennene og livet. Også denne med klare selvbiografiske paralleller.

Uri og Landgaard møtes på Driv for å diskutere det deres siste romaner omhandler, og som burde være aktuelt for de fleste studenter i dag, nemlig universitetsmiljøet på godt og vondt.

Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.