Hopp til innhold

Fastlanser

En av Norges beste ordbøker på nett er Det Norske Akademis ordbok (NAOB). Den utvider stadig sitt ordtilfang, og brukerne er velkomne til å sende inn forslag til nye oppføringer.

Jeg har sendt inn tre–fire forslag de siste årene, men har hver gang fått beskjed om at redaksjonen ikke trodde ordet var etablert nok til at de ville ta det inn helt ennå.

For to uker leste jeg en artikkel der jeg kom over et ord som jeg utrolig nok ikke hadde hørt før: fastlanser. Det er altså en person som jobber som frilanser (ikke er formelt ansatt), men får oppdrag på jevnlig basis, en fast frilanser. Ordet er belagt så tidlig som på midten av 80-tallet.

Jeg sjekket NAOB, men der var ikke ordet å oppdrive. Jeg sendte det derfor inn som forslag, og i dag fikk jeg e-post om at redaksjonen hadde lagt ut ordet. I tillegg har de publisert en liten plansje med nye ord på Facebook:

Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.