Hopp til innhold

Herrenes dag

I dag, 5. mai, er det farsdag i Tyskland. I motsetning til morsdagen, som feires andre søndag i mai (i Norge andre søndag i februar), faller farsdagen alltid på den bevegelige helligdagen Kristi Himmelfartsdag. Morsdagen i Tyskland er som morsdagen i Norge: blomster og gaver til mor. Men farsdagen i Tyskland er litt annerledes. I det tidligere Øst-Tyskland ble den kalt "Herrentag", og på den dagen drar mannfolkene ut i det fri for å drikke øl sammen. Som dette bildet viser, går de ofte rundt med en "Bollerwagen" full av ølflasker.

Foto: Udo Weger (bild.de).
Foto: Udo Weger (bild.de).

Jeg var selv ute på tur i dag, i Köpenick og Friedrichshagen, som ligger et godt stykke øst i Berlin, og der så man dem, unge og eldre menn, gående eller syklende, gatelangs eller i parker, skrålende og skålende, tydeligvis glade for å ha sluppet ut hjemmefra. Det var også noen grupperinger med begge kjønn og mer sivilisert stemning. Men øl skulle det være.

I Tyskland ser man folk med en ølflaske i hånden på gaten hver eneste dag, noe som er helt utenkelig i det puritanske Norge, men i dag var det ekstremt. Som et gigantisk utdrikningslag over hele byen.

Men det var en fin dag, så det var vel all grunn til å forfriske seg utendørs.

Til venstre Schlossplatzbrauerei Köpenick, som gjør krav på å være Tysklands minste bryggeri. På trikkeholdeplassen et par menn med ølflasker. 
Til venstre Schlossplatzbrauerei Köpenick, som gjør krav på å være Tysklands minste bryggeri. På trikkeholdeplassen et par menn med ølflasker (noe som er helt vanlig på hverdager også).
Schlossplatzbrauerei Köpenick på nært hold.
Et litt større bryggeri, Berliner Bürger-Bräu, ved elven Müggelspree.
Fotgjengerovergang åpenbart kun for herrer, et sted i Erich-Weinert-Straße.
Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.