Hopp til innhold

Master i filosofi

I slutten av oktober leverte jeg inn en masteroppgave, og torsdag for tre uker siden avla jeg muntlig eksamen. Dermed har jeg omsider fullført mastergrads-studiet i filosofi, som jeg opprinnelig begynte på i august 2003, og jeg er meget fornøyd - både med sensuren og med avslutningen på en epoke. Jeg har skrevet noen innlegg om dette her på bloggen tidligere.

De som kjenner min historie, vet at jeg mistet troen på akademia våren 2005 og bestemte meg for å hoppe av masterstudiet etter at jeg hadde gjort unna den såkalte fellesdelen. Jeg skrev isteden min første roman, som delvis handler om den uheldige utviklingen jeg sporet ved universitetet.

Etter flere år i akademisk utlendighet, jobbende på bokhandelen Akademisk Kvarter (nå Akademika Tromsø), begynte jeg i 2010 å tenke på muligheten for å vende tilbake og skrive masteroppgaven. Tilskyndelsene kom i flere former, men spesielt oppløftende var nyheten om at den tyske professoren Beatrix Himmelmann, som selv er Nietzsche-lærd, hadde blitt ansatt ved universitetet. I 2012 bestemte jeg meg for å iføre meg studenterluen atter en gang (billedlig talt, selvsagt).

Det skulle likevel gå halvannet år før jeg kom i gang med oppgaven, siden jeg satt fast i et par romanprosjekter jeg ikke klarte å ferdigstille til mitt forlags tilfredshet. I løpet av 2014 og 2015 skrev jeg endelig masteroppgaven, som fikk tittelen

«Denne verden er viljen til makt - og intet utenom!» : Nietzsches viljesbegrep og dets relasjon til Schopenhauers metafysikk

og nå ligger ute til almen beskuelse på Munin, UiTs forskningsarkiv. Følg eventuelt denne linken.

Det siste halvåret har jeg bodd i Berlin, hvor den intense sluttspurten ble begått, og nå har jeg tenkt å ta en pause fra fagfilosofien. Det er minst to halvt sammenskrudde romaner som i tiden fremover skal bearbeides med tanke på utgivelse, og denne bloggen skal fortløpende oppdateres med siste nytt fra disse prosjektene.

Facebook

2 kommentarer til “Master i filosofi

  1. Landgaard

    Takk, Løvaas. Jeg er ikke selv helt fornøyd med det jeg har fått gjort de siste årene, men det er jo desto større grunn til å peise på videre. God jul!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.