Hopp til innhold

11 kommentarer til “Førsteutkastet til «Det absolutte nullpunkt» ferdig

 1. Landgaard

  Frode: Jepp, jeg synes nesten jeg husker hva som står på de ulike sidene! Rødt og brunt er markeringer: brunt er plotinfo til meg selv; rødt er tekst som må sjekkes, fikses, etc.

  Øystein: Takk! Det får vi da ikke håpe. Hadde vært litt gøy å sende denne jpg-filen til redaktøren min, da. "Her er førsteutkastet. Ta på deg lesebrillene og kos deg!"

 2. Avil

  Shit. Ser dine halvferdige manus SÅNN ut? Oi. Eg køyrer på med tavle og teikningar og notatbøker og eg veit da faen. Men sjølve fila er heilt fargelaus og kjip.

 3. Landgaard

  Det er tydeligvis nesten like mange måter å skrive på som det er forfattere.

  I tillegg til denne filen med manuset og en del farvet tekst har jeg en notatfil på godt over hundre sider, hvor jeg skriver ned alle mine sorger og gleder og tanker og ideer og strukturer og synopsiser og karakterbiografier. Men dette med tavle og tegninger og notatbøker holder jeg meg i stor grad unna, for jeg kan hverken tegne eller skrive forståelig for hånd.

  Leste nettopp i Om å skrive at Ingvild Rishøi skriver ut novellene sine, klipper dem i filler med saks og flytter rundt på tekststrimlene og teiper dem sammen. Minner meg om formingstimene på barneskolen.

  Men akkurat nå sitter jeg og leser gjennom manus, og da er rødpennen flittig i bruk.

 4. Ken Jensen

  Stian: "Om å skrive" lyder interessant, til tross for en latterlig tittel (minner om Stephen King-plagiat), og jeg kommer nok til å plukke den opp. Kommer du til å blogge om den når du har lest den til ende?

 5. Landgaard

  Ken: Ja, samme tittel som Stephen Kings Om å skrive var jo litt uheldig. Egentlig kunne den vel hett Hvordan vi skriver, for det er i liten grad en lærebok i skrivekunst. Mangler bare det siste av tretten intervjuer før jeg er ferdig med boken - intervjuet med Dag Solstad.

  Kommer jeg til å blogge om den? Usikker der. Holder ennå på med et blogginnlegg om Normans område, men finner at jeg ikke klarer å begrense meg. Jeg fabulerer, eventuelt fabler, for mye.

  Var det noe du lurte på om bokens innhold?

 6. Landgaard

  Rakk akkurat (ikke egentlig) å bli ferdig med boken før midnatt. Den ellevte jeg har lest fra perm til perm i år. Synes det var gode intervjuer, mye sitatverdig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.