Hopp til innhold

Kommentarkrise

Godtfolk, noe uhyrlig skjedde plutselig her i går. Idet jeg modererte noen spamkommentarer som lå i pendinglisten, forsvant alle ordinære kommentarer fra de siste seks månedene ut av bloggen min. Nå har jeg gjennom nitid rekonstruksjon og Googles buffersystem klart å gjenfinne de fleste kommentarene og satt dem inn igjen slik de så ut, og med korrekt dato.

De eneste kommentarene jeg ikke har fått gjenopprettet, er de tre som uppsalahansen skrev til innlegget "Historie på film - del 1" i begynnelsen av oktober. Dette skyldes at Google ikke har registrert dem ennå, og nå som jeg har rotet litt og forandret i bloggen, spørs det om de noensinne dukker opp.

Av den grunn hadde det vært fantastisk om herr Upp Sala-Hansen kom tilbake med nye kommentarer til innlegget i fall jeg ikke skulle evne å gjenopprette de gamle.

For at dette ikke skal skje igjen, har jeg innført en rekke sikkerhetstiltak i form av backupsystemer. Heretter vil alle kommentarer bli mailet til meg, slik de ble i bloggens spede begynnelse, hvorfor de forhåpentligvis aldri vil gå tapt igjen. Man kan tydeligvis ikke stole 100 % på WordPress.

Facebook

5 kommentarer til “Kommentarkrise

 1. uppsalahansen

  Det var trist å høre. Kommentarene var helt klart og uten tvil blant de beste i verdenshistorien, og ubeskjedent nok noen jeg er overbevist om at det kunne vanket en Nobelpris for om noen år.

  Jaja...

 2. Nagel

  Intet datasystem er ufeilbarlig. Godt å se at du har valgt et avansert og trygt backup-system med lagring av epost. 😀 Snakker vi for sikkerhets skyld om i Outlook-en din? Muligvis er du tryggere med lagring av mail på web ...

  Det finnes (fantes i hvert fall da jeg var en aktiv blogger) en plugin til WordPress som tar backups av wordpress-databasen. Det er jo denne som er selve gullet i bloggegruven. Kanskje kan den være et alternativ eller et supplement til det nyinnførte backup-systemet?

 3. Landgaard

  Jeg bruker en slik plugin, men det er den som sender kopi av databasen på e-post. Dog, jeg trodde ikke noe slikt kunne skje, for å være ærlig. At kommentarer kunne forsvinne permanent uten at man gjorde noe tull selv.

 4. Nagel

  Jau, det suger hårete baller. Enda godt jeg ikke hadde lagt inn noen av mine briljante genistreker her den siste tiden. Det ville vært et tap for menneskeheten.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.