Hopp til innhold

Nietzscheanske bødler

I går hadde jeg en artikkel i Dagbladet om den mulige overmenneskeideologien som kan ligge til grunn for en rekke drap begått gjennom årenes løp, inkludert en og annen skolemassakre: Nietzscheanske bødler.

Facebook

3 kommentarer til “Nietzscheanske bødler

 1. Nagel

  Interessant artikkel.

  Jeg tror du skriver det du egentlig mener i det fjerde siste avsnittet i artikkelen.

  På en måte er det respektløst å hevde at du ikke mener det du skriver ellers, men det viser at jeg har tro på deg. 🙂

 2. Stian M. Landgaard

  Hehe. 😀

  Vel, deri ligger forskjellen mellom perspektivisme og relativisme, tror jeg. Det er forskjell på hva man bevisst går rundt og tror er sant/virkelig, og hva hele ens organisme er konstituert til å oppfatte som sant/virkelig. (Ja, traileren jeg ikke tror på, feier meg rett ned, samme faen.)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.