Hopp til innhold

Sosiologiske spissformuleringer

I kjølvannet av mitt aldri så uskyldige metablogginnlegg om aristokrater og demokrater på Forfatterbloggen her i går oppstod det selvfølgelig en debatt i kommentarfeltet, men enda mer interessant var et innlegg som den godeste Damien de Villiers postet i natt: "Når det hele synes å koke ned til sosiologi".

Med utgangspunkt i den franske sosiologen Pierre Bourdieus verk Distinksjonen karakteriserer de Villiers fire klasser med varierende kulturell kompetanse og økonomiske ressurser, og jeg synes dette hjelper oss å identifisere noe av årsaken til at det hersker så mye uenighet om "god smak" (eller som jeg ville sagt: "premisser") i samfunnet.

De fire klassene er:

1) Høy kulturell kompetanse, sterk økonomi

2) Høy kulturell kompetanse, svak økonomi

3) Lav kulturell kompetanse, sterk økonomi

4) Lav kulturell kompetanse, svak økonomi

For en nærmere beskrivelse, en ganske festlig sådan, av de forskjellige gruppene henvises man til originalinnlegget.

Facebook

1 kommentarer til “Sosiologiske spissformuleringer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.