Hopp til innhold

Parallellpublisering iverksatt

For noen er kanskje kategoriseringen av forrige innlegg selvforklarende, men likevel: Siden jeg har to blogger, Landgaard.no og Hvert ord er en fordom  (Forfatterbloggen), har jeg nå, takket være noen velvillige formaninger, bestemt meg for å parallellpublisere de fleste innleggene begge steder.

Praksis hittil var å benytte Landgaard.no som hovedblogg, mens enkelte innlegg ble skrevet eksklusivt for Forfatterbloggen. Da ble det publisert en "teaser" her med link dit. Denne praksisens raison d'être var min oppfatning om at de fleste leserne uansett ville komme til Landgaard.no først.

Nå viser det seg imidlertid at aktiviteten tidvis er større på Forfatterbloggen, media er mer interessert i det som skrives der, og mange lesere oppholder seg kun der. Den psykologiske/sosiologiske terskelen for å kommentere innlegg er også langt lavere på Forfatterbloggen, så man får mer respons.

Samtidig blogger jeg sjeldnere nå enn i fjor, hvilket medfører at det blir langt mellom innleggene på Forfatterbloggen. Dessuten handlet de innleggene primært om min debutanttilværelse og var skrevet i en litt annen stil og for et litt annet publikum enn innleggene her. Nå er ikke "debutanttilværelsen" så dominerende lenger, så den innfallsvinkelen er mer eller mindre falt ut.

For å bøte på aktivitetsproblemet vil de fleste innleggene som har en viss almeninteresse, bli parallellpublisert. Jeg gjør oppmerksom på dette ved å kategorisere de aktuelle innleggene i "På Forfatterbloggen". Samtidig vil parallellversjonen der borte forsynes med en link hit. Grunnen til dette er at interesserte lesere lett skal kunne finne frem til alle kommentarene som eventuelt måtte oppstå på de respektive bloggene.

Og hvis du leste helt hit, er du like glad i overforklaring som jeg er.

Facebook

7 kommentarer til “Parallellpublisering iverksatt

 1. Spectatia

  Jeg hører nok til dem som er glad i overforklaringer. For meg var det faktisk din egen blogg som gjorde at jeg (som ellers har ganske lite peiling på norsk litteratur) oppdaget deg og boken din. Denne bloggen har en tydeligere profil og fører lengre resonnement, hvilket er noe jeg har glede av og har lett etter.

  Nå har jeg dessuten lest boken din - og likte den veldig godt! Det er selvfølgelig mulig å si noe mer konkret om hva jeg likte, men det får bli ved et senere tilfelle, for akkurat nå burde jeg bedrive inntektsbringende virksomhet.

  Ser fram til neste bok!

 2. Stian M. Landgaard

  Excellent! Tanken bak bloggen var faktisk nettopp å promotere min egen bok. Ja, det var en av de mer eller mindre faste kommentatorene her som sa at siden jeg snart ble publisert forfatter, måtte jeg absolutt opprette egen blogg. Internet er en viktig kanal, for de etablerte mediene kan man ikke bestandig regne med. Jeg blir fremdeles overrasket over å høre at litterært oppegående folk ikke engang har hørt om boken min. Men slik er det bare.

  Takk for positiv tilbakemelding på boken, forøvrig! Skriv gjerne mer når ånden kommer over deg.

 3. Nagel

  Jeg er ikke tilhenger av kryssbloggingen, siden jeg synes forfatterbloggen er teknisk grusom og jeg sjelden orker å åpne den. Dermed går jeg glipp av eventuelle kommentarer der på innleggene her, slik at den organiske veksten et blogginnlegg får ved kommentering, svekkes. Dette hensynet slår selvsagt også til for lesere som kun følger med på forfatterbloggen.

  Jeg er ikke spesielt aktiv hverken som kommentator eller blogger for tiden, så min edle person turde ikke tillegges nevneverdig vekt i denne sammenheng. Men mine argumenter er av Moskva-Marit-rang.

 4. Stian M. Landgaard

  Den organiske veksten går til helvete, ja. Jeg skulle gjerne hatt en funksjon som kunne importere/eksportere kommentarer mellom bloggene, men en slik finnes sannsynligvis ikke. Siden eksponeringspotensialet er større på Forfatterbloggen, teknisk grusom eller ei, blir det kryssblogging heretter.

 5. Stian M. Landgaard

  Det grusomme som unge herr Nagel refererer til, er sannsynligvis Forfatterbloggens tekniske ustabilitet. I dens spede begynnelse (sommeren 2006) og et stykke ut over høsten var den nesten umulig å komme inn på. Det var så ille at jeg vurderte å takke for meg der borte og flytte alle innlegg hit. Men det har blitt bedre siden da.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.