Hopp til innhold

Metaanmeldelse av «Herrer i åndenes rike»

Torstein Viddal har skrevet en anmeldelse av de hittil publiserte anmeldelsene av "Herrer i åndenes rike", i Bergens Tidende, Dagsavisen, Utropia, Aftenposten og Nordlys, altså en metaanmeldelse.

Torstein Viddal har skrevet en anmeldelse av de hittil publiserte anmeldelsene av Herrer i åndenes rike, i Bergens Tidende, Dagsavisen, Utropia, Aftenposten og Nordlys, altså en metaanmeldelse. Gjengs kutyme har vært at man lar anmelderne stå uimotsagt, med mindre anmeldelsene har vært graverende, for de påvirker jo utvilsomt avislesernes mening og ikke minst salget. Det virker kanskje litt "teit" om forfatteren kommer på banen og skriker ut: "Hei, din tufs! Du har lest boken feil! Du har ikke forstått noe som helst!" Derfor er det langt mer tilfredsstillende når en annen leser går ut og gjør kort prosess.

Så derfor sier jeg bare: Morsomt påfunn, Torstein! Og takk for at du slaktet slakterne. 🙂

Les Torsteins bidrag her: Herrer i åndenes rike - en metaanmeldelse.

På den annen side er også Torstein bare en leser. Han likte boken og gir uttrykk for dette. Som forfatter er jeg tilbøyelig til å dele hans perspektiv på omtrent alt han hevder i sin metaanmeldelse. Men jeg forstår godt at man kan ha negative oppfatninger om boken, og slike oppfatninger er også velkomne i debatten. Jeg kunne faktisk godt tenkt meg flere anmeldelser av den, både fra avisene og vanlige lesere. Fortell meg hva dere mener!

Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.