Hopp til innhold

Bok i sentrum 2006: Universitetsromanen

Torsdag 26. oktober, kl. 16:15. Saras telt. - Helene Uris nyeste roman, De beste blant oss, kom i handelen på forsommeren. Forlaget kaller boken den store universitetsromanen om kunnskapsglede, lidenskap og umettelige ambisjoner, om heftige mål og prisen for å nå dit, om kjærlighet, intriger og bedrageriets besettelse.

 

LITTERATURCAFÉ: UNIVERSITETSROMANEN

Torsdag 26. oktober, kl. 16:15. Saras telt.

Henrik H. Langeland (Foto: Lars Eivind Bones/Espen Røst/Mariann Aalmo Fredin)Stian M. Landgaard (Foto: Aschehoug)Helene Uri (Foto: Nina Kammersten)

Helene Uris nyeste roman, De beste blant oss, kom i handelen på forsommeren. Forlaget kaller boken den store universitetsromanen om kunnskapsglede, lidenskap og umettelige ambisjoner, om heftige mål og prisen for å nå dit, om kjærlighet, intriger og bedrageriets besettelse.

Tre måneder senere utkom Herrer i åndenes rike, skrevet av debutant Stian M. Landgaard og av forlaget kalt "høstens store studentroman", en beretning om en målbevisst students kamp mot Kvalitetsreformen og det voksende byråkratiet som truer den akademiske friheten.

I 2007 kommer Henrik H. Langeland med sin universitetsroman, som ifølge forfatteren selv er en kjærlighetserklæring til universitetet og litteraturen.

Vi spør oss: Er universitetsromaner i ferd med å bli et begrep i norsk litteratur, og hva kjennetegner i så fall denne typen bøker?

Programleder: Siss Vik.

Facebook

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.