Hopp til innhold

Snart på nett: forfatterbloggen.no

Tidligere denne uken fikk jeg en forespørsel om å delta med egen blogg på Bokklubbens nye nettsted, forfatterbloggen.no. (NB! Den er ikke på plass ennå. Ingen grunn til å trykke seg bort herfra.)

Her skal vi altså, jeg og en rekke andre forfattere, dele våre yrkesmessige tanker og erfaringer med det lesende publikum. Jeg synes dette er et intelligent tiltak for å minske avstanden mellom forfatter og leser. Som vi vet, liker jo folk å komme tett inn på "kjendisene". Og vi forfattere, i hvert fall noen av oss, ønsker oss gjerne en stor leserskare. Plutselig kan det jo bli lukrativt å dele sine vrangforestillinger med verden.

Siden jeg allerede har en blogg -- denne bloggen -- vil jeg fordele mine temata på de to. På forfatterbloggen.no vil jeg hovedsakelig skrive om det som skjer før, under og etter utgivelsen av min debutroman, mens landgaard.no vil fortsette å bli berammet av mine betraktninger om bokbransjen og litteraturen generelt.

I skrivende stund har forfatterbloggen.no ennå ikke åpnet, så tålmodighet er noe vi pent må smøre oss med. Jeg kommer tilbake med mer informasjon så snart ting er oppe og går.

Forøvrig skal jeg også ha en "catchy undertittel" som står under navnet mitt på bloggen, og foreløbig har jeg ingen idé om hva det skal være. Noen som har forslag?

Facebook

6 kommentarer til “Snart på nett: forfatterbloggen.no

 1. Nagel

  Dette kan jeg selvsagt ikke like. Splitting av bloggen slik at man må bruke energi på å klikke seg frem og tilbake mellom to nettsider? Ugh.

 2. Stian M. Landgaard

  ingjerd: Takk for forslag. Uheldigvis kan man så altfor lett bytte ut "Nietzsche" med for eksempel "Gud" der, og så ... vel.

  Nagel: Fra ditt perspektiv, du som er en av denne bloggens få og faste lesere, kan jeg godt forstå det. Men dette gir meg mulighet til å få langt flere lesere, så fra mitt perspektiv: Genialt.

 3. ingjerd

  jeg syns også det var en litt dum idé å splitte bloggen, i og med at du vil bruke ditt fulle og hele navn på begge steder og ikke er anonym. Kah du ikke flytte hele bloggen dit? med landgaard.no som hurtiglink?

  det er ikke Gud, men Katla, som er det opprinnelige. Mye likere Nietzsche, syns du ikke? Regner med at du har lest brødrene løvehjerte, hvis ikke må du ta deg en tur på biblioteket i dag

  kanskje jeg også blir fast leser nå som ting begynner å bli spennende

 4. Stian M. Landgaard

  Du mener at jeg kun skal blogge på forfatterbloggen? Får se hva jeg gjør. Jeg tror ikke det blir så tungvint som Nagel ser ut til å anta. Det er jo ikke slik at jeg skriver noe hver eneste dag. Kommer sikkert uansett til å skrive mest der og bare minimalt her. Og det er ikke uvanlig å ha flere blogger.

  Tror nok jeg har lest Brødrene Løvehjerte, ja. Høyt, til og med.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.