Hopp til innhold

Store navn med bøker til høsten

Dagbladet har i løpet av de siste ukene publisert stadig nye versjoner av en liste over forfattere som kommer med bøker til høsten. Det er stort sett storkanonene som nevnes (Lars Saabye Christensen, Dag Solstad, Ari Behn, osv.), i tillegg til noen få debutanter som allerede har markert seg i offentligheten (Fredrik Wanderup og Arne Lygre). 

Vi som hverken har etablert oss et navn eller vist hva vi er gode for, holdes rettelig utenfor. Selv om avisene nok vet om oss, har de vel en såkalt "sperrefrist" når det gjelder all informasjon om debutanter. Vi begynner først å eksistere når høstlisten lanseres. Så det betyr enda et par måneder i brakkene mens elitetroppene marsjerer til fronten.

Forøvrig ser det ut til å bli en svært grovkalibret bokhøst. Jeg trodde vi var kvitt mesteparten av ammunisjonen i fjor høst, da Kjærstad, Ullmann, Seyfarth, Jacobsen og en rekke andre fyrte løs med alt de hadde. Nå kan det tegne til at mitt lille bidrag forsvinner fullstendig i kruttrøken.

Men debutanter blir heldigvis lagt merke til i Norge, og siden jeg entrer slagmarken midt i august, rekker jeg kanskje mine femten minutter med skarpladd berømmelse før Behn og Saabye ruller over meg.

Facebook

8 kommentarer til “Store navn med bøker til høsten

 1. Stian M. Landgaard

  HPL: Takk for det, Hans Petter! Boken min, som ynder å kalle seg Herrer i åndenes rike, kommer ut midt i august.

  Klaudiuz: Som vanlig bringer du friske perspektiver inn fra flanken og styrker motet til en nyrekruttert fotsoldat som ennå ikke har sett "elefanten". Forward ... march!

 2. Klaudiuz

  Gitt bokkrigens iboende faenskap skal man ikke se bort fra at en eller to av hine krigstrette storkanoner fyrer løs med vått krutt, og at en blodtørstig førstereisgutt spankulerer inn på flanken og klemmer til med det reneste ragnarok, plaffende friskt rundt seg fra hoften. The confidence of youth.

 3. HPL

  "Boken min, som ynder å kalle seg Herrer i åndenes rike, kommer ut midt i august."

  Og hadde jeg hatt vett nok til å lese det du skrev den 9., ville jeg jo ha visst det. Beklager!
  Men jeg skal lese den uansett.

 4. Klaudiuz

  Gitt bokkrigens iboende faenskap skal man ikke se bort fra at en eller to av hine krigstrette storkanoner fyrer løs med vått krutt, og at en blodtørstig førstereisgutt spankulerer inn på flanken og klemmer til med det reneste ragnarok, plaffende friskt rundt seg fra hoften. The confidence of youth.

 5. Stian M. Landgaard

  HPL: Takk for det, Hans Petter! Boken min, som ynder å kalle seg Herrer i åndenes rike, kommer ut midt i august.

  Klaudiuz: Som vanlig bringer du friske perspektiver inn fra flanken og styrker motet til en nyrekruttert fotsoldat som ennå ikke har sett "elefanten". Forward ... march!

 6. HPL

  "Boken min, som ynder å kalle seg Herrer i åndenes rike, kommer ut midt i august."

  Og hadde jeg hatt vett nok til å lese det du skrev den 9., ville jeg jo ha visst det. Beklager!
  Men jeg skal lese den uansett.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.