Hopp til innhold

Ekstatisk omslag

Jeg ser at Øystein Vidnes har publisert omslaget til sin kommende roman, Ekstasar (Samlaget 2006), på bloggen sin. Det skal forsyne meg jeg også gjøre så snart designet til Herrer i åndenes rike er endelig.

I mellomtiden kan jeg røpe at det kommer til å være orange- og sølvfarvet. Figurativt. Med silhuetter og greier. Jeg liker det.

Facebook

14 kommentarer til “Ekstatisk omslag

 1. Klaudiuz

  Gleder meg til å se omslaget. Orange og sølv turde funke bedre enn farven (egentlig ikke) på et annet bokomslag vi kjenner. Det var forsåvidt en ikke ueffen idé å kjøre alt i sort. Synd at det monokrome mongokontrafeiet på baksiden feiet vekk all ekstatisk lyst på trykksaken. Nuvel, hvordan går det med baksideteksten?

 2. Stian M. Landgaard

  På baksideteksten er det ikke blitt arbeidet. Jeg har hatt hodet helt andre steder denne påsken. Må vel maile etter SWAT snart.

  Dine verdensanskuelser hva hint trykksakomslag betreffer, tiltredes hardt og lenge. Skal det være et mongokontrafei på trykksaken, skal det i alle tilfelle være på trykksakens forside, for å skremme -- ja, nettopp -- ingen. Og kanskje en kort baksidetekst i grått på trykksakens -- ja, nettopp! -- bakside. Jeg må dog tilføye at jeg er såpass konservativ i smaken at jeg foruten alt dette ville ha forsynt omslaget med trykksakforfatterens navn og trykksakens tittel.

  Land me a by-line, for Pete's sake!

 3. Klaudiuz

  Gleder meg til å se omslaget. Orange og sølv turde funke bedre enn farven (egentlig ikke) på et annet bokomslag vi kjenner. Det var forsåvidt en ikke ueffen idé å kjøre alt i sort. Synd at det monokrome mongokontrafeiet på baksiden feiet vekk all ekstatisk lyst på trykksaken. Nuvel, hvordan går det med baksideteksten?

 4. Stian M. Landgaard

  På baksideteksten er det ikke blitt arbeidet. Jeg har hatt hodet helt andre steder denne påsken. Må vel maile etter SWAT snart.

  Dine verdensanskuelser hva hint trykksakomslag betreffer, tiltredes hardt og lenge. Skal det være et mongokontrafei på trykksaken, skal det i alle tilfelle være på trykksakens forside, for å skremme -- ja, nettopp -- ingen. Og kanskje en kort baksidetekst i grått på trykksakens -- ja, nettopp! -- bakside. Jeg må dog tilføye at jeg er såpass konservativ i smaken at jeg foruten alt dette ville ha forsynt omslaget med trykksakforfatterens navn og trykksakens tittel.

  Land me a by-line, for Pete's sake!

 5. ingjerd

  oransje og sølvfarget?!?!?! Det hadde jeg ikke trodd om deg. Jeg ville tippet svart med en tynn grå stripe. Eller bare svart på hvitt.

  Men det er kanskje ikke du som bestemmer? uansett, oransje og sølvfarget høres fint ut

 6. Nagel

  Hvis forsiden din blir så kjedelig som denne Vidnes sin, må jeg vurdere boikott. Som alle vi bokhylleshowoffere vet, er det viktig å ha litt snacks i hyllene.

 7. Nagel

  Også SMISKER du med denne Vidnes? Etter at han har publisert DET coveret? Jeg håper det er et ledd i en seksuell handel som er svært fordelaktig for deg (og forhåpentligvis gjennomført med en mellomkvinne).


  Stian M. Landgaard skreiv…

  Stilig omslag. Godt å se at det finnes andre litteraturblogger hvor forfatteren promoterer sine bøker. Skal søke gjennom arkivet ditt. Kanskje jeg finner noen tips her? 

 8. Stian M. Landgaard

  Ingjerd: Det var ikke min idé å ha det slik, men designerens. Riktignok har jeg -- i samarbeid med forlaget -- godkjent omslagsdesignet. Nå vet jeg selvsagt at de fleste som kjenner meg, betrakter meg som en monokromatisk fyr (kanskje pga. klesdrakten), men poenget med omslaget er nettopp å selge boken, og orange og sølv vil forhåpentligvis kreere en såkalt stoppeffekt. Vi har jo sett at visse andre bøker, eller snarere trykksaker, med helt sort forside ikke lykkes så meget på salgsfronten ...

  Nagel: Min forside blir figurativ, så jeg tror den blir mer spennende enn Vidnes sin. Men jeg synes ikke coveret hans er dårlig. Det er derimot meget stilrent. Ennskjønt det aner meg at han skriver smal litteratur. Figurative omslag tyder på bred, episk litteratur -- altså romaner med handling.

  Forøvrig hadde jeg trodd at hvis jeg smisket litt på bloggen hans, ville han og alle hans forfattervenner komme løpende over til min blogg for å lese hva jeg skriver (gunstig for det kommende salget), men det ser ut til at den planen gikk i vasken.

 9. Klaudiuz

  "Jeg håper det er et ledd i en seksuell handel som er svært fordelaktig for deg (og forhåpentligvis gjennomført med en mellomkvinne)."

  In a word: sandwich!

  Jeg håper forøvrig at omslaget ikke kreerer omvendt stoppeffekt:

  "Hei, denne boka må jeg kjø---"S T O P P !

 10. ingjerd

  oransje og sølvfarget?!?!?! Det hadde jeg ikke trodd om deg. Jeg ville tippet svart med en tynn grå stripe. Eller bare svart på hvitt.

  Men det er kanskje ikke du som bestemmer? uansett, oransje og sølvfarget høres fint ut

 11. Nagel

  Hvis forsiden din blir så kjedelig som denne Vidnes sin, må jeg vurdere boikott. Som alle vi bokhylleshowoffere vet, er det viktig å ha litt snacks i hyllene.

 12. Nagel

  Også SMISKER du med denne Vidnes? Etter at han har publisert DET coveret? Jeg håper det er et ledd i en seksuell handel som er svært fordelaktig for deg (og forhåpentligvis gjennomført med en mellomkvinne).


  Stian M. Landgaard skreiv…

  Stilig omslag. Godt å se at det finnes andre litteraturblogger hvor forfatteren promoterer sine bøker. Skal søke gjennom arkivet ditt. Kanskje jeg finner noen tips her? 

 13. Stian M. Landgaard

  Ingjerd: Det var ikke min idé å ha det slik, men designerens. Riktignok har jeg -- i samarbeid med forlaget -- godkjent omslagsdesignet. Nå vet jeg selvsagt at de fleste som kjenner meg, betrakter meg som en monokromatisk fyr (kanskje pga. klesdrakten), men poenget med omslaget er nettopp å selge boken, og orange og sølv vil forhåpentligvis kreere en såkalt stoppeffekt. Vi har jo sett at visse andre bøker, eller snarere trykksaker, med helt sort forside ikke lykkes så meget på salgsfronten ...

  Nagel: Min forside blir figurativ, så jeg tror den blir mer spennende enn Vidnes sin. Men jeg synes ikke coveret hans er dårlig. Det er derimot meget stilrent. Ennskjønt det aner meg at han skriver smal litteratur. Figurative omslag tyder på bred, episk litteratur -- altså romaner med handling.

  Forøvrig hadde jeg trodd at hvis jeg smisket litt på bloggen hans, ville han og alle hans forfattervenner komme løpende over til min blogg for å lese hva jeg skriver (gunstig for det kommende salget), men det ser ut til at den planen gikk i vasken.

 14. Klaudiuz

  "Jeg håper det er et ledd i en seksuell handel som er svært fordelaktig for deg (og forhåpentligvis gjennomført med en mellomkvinne)."

  In a word: sandwich!

  Jeg håper forøvrig at omslaget ikke kreerer omvendt stoppeffekt:

  "Hei, denne boka må jeg kjø---"S T O P P !

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.