Hopp til innhold

Hélène Cixous: Uten språk er vi fattige

Hélène Cixous i 2011. Foto: Claude Truong-Ngoc.

 

«Vi trenger skrivingen. Vi trenger språket. Vi trenger flyktninger som skriver. Uten språk er vi fattige. Alt, all makt ligger i språket. I god bruk av språket. Vi må utvikle det. Det tror jeg, selv om boken nå er truet. Men jeg er ikke bekymret for sluttresultatet. Skrivingen vil overleve, simpelthen fordi den er nødvendig for livet. For tiden gjennomlever vi en mørk periode, men boken vil komme tilbake.»

Intervju med Hélène Cixous, oversatt fra tysk og publisert på Vagants nettsider.

Facebook

38 kommentarer til “Hélène Cixous: Uten språk er vi fattige

 1. Stian M. Landgaard

  Godt poeng. Bortsett fra enkelte grunnleggende fysiologiske mekanismer er kroppen svært differensiert på tvers av kjønn og rase, og ulike typer kropp gir som kjent ulik status innad i en gruppe. Hvis kropp tilskrives en egenverdi, er det en risiko for at mennesker med ulik type kropp tilskrives ulik verdi. Dermed må kroppen betraktes som irrelevant og uinteressant. Jf. "Det er det indre som teller" og "inni er vi like".

 2. Øystein Tranås Kristiansen

  Ja, og denne betraktningen skjer med språket. I det beskrevne tilfelle som "irrelevant og uinteressant," har man gjort språkets approximering av virkeligheten til noe kontrafaktisk. Det er umulig å forholde seg likegyldig til en kropp med sin egen kropp. Straks kroppene møtes må enten avsky eller attrå finne sted. I noen tilfeller kan jeg vedgå at begge ting kan skje samtidig. Noen kvinner liker f.eks å ligge med stygge menn. Et annet tilfelle kan være at man skifter bleie på en baby.

 3. Øystein Tranås Kristiansen

  På et nivå er nok kvinnen i artikkelen klar over at hun lyver. Hun også må kjenne visse realiteter på kroppen, slik som vissheten om en manns overlegne muskelkraft, kraften i ungdom eller en annens kvinnes skjønnhet. Løsningen blir å spinne lag på lag med løgner for å skjule det opprinnelige misforhold, med en stigende grad av sofistikasjon, forfinelse og engstelse for seg selv, og brølende forfølgelse og intoleranse for den som skulle begynne å trekke i trådene for veggteppet av løgner.

  Sannelig! Zarathustra sier dere at sannsigeren er en trådtrekker! Man kan ende med å bli stående uten en tråd. Hi hi.

 4. Øystein Tranås Kristiansen

  Nå er min slekt samlet
  Lauget sitter foran sin laugherre
  Jeg vil spørre herberget og forsamlingen
  Om å tolke et dikt for meg
  De må hjelpe meg å forstå
  Fordi jeg forstår det ikke selv
  og det er litt dumt
  Det å ikke forstå
  Tolk nå diktet for meg

  De sa seg så villige til å lystre hans vilje i ett og alt
  Men det innebar ikke at skjørt ble løftet opp og bukser trukket ned
  For at de der skulle stå der i dirrende hengivenhet
  Slett ei
  De skulle ikke motta intruderingen
  Av en helt og holden gigantisk erotikk
  Dog det skal sies at det som skjedde var av lignende art

  Vi som frykter ingen sannhet
  Båren to ganger av søstre ni
  Tre ganger løftet på spyd til flammen
  En skimmel lever fem liv i frihet
  Faller gjennom verdener ni

  Hos mine venner har jeg sagt
  eller skrevet
  At jeg lever i ubegrenset psykose
  Den ene av dem mottok flere brev
  Enda da måtte jeg skjule detaljene
  Et dødninghode i gulvet
  Linjer som beveger seg
  Mennesker som befinner seg i kollisjonskurs
  i min retning
  Raseriet
  Raseri
  Men jeg har insistert på at dette er riktig
  At det er dette jeg trenger
  Raseriet er nøkkelen
  og det stemmer
  Intuisjonen er tilstede og det åpner seg
  Jeg sa det var det jeg trengte og fikk det
  Endelig

  Jeg har stjålet min frihet
  Jeg føler litt skam
  Men ikke nok til å stoppe meg

  Nøkkelen til kaos er kvinner
  Eselet er en lås

 5. Roar

  Kloden ligger vel snart øde. Da er det lite å krangle om.

  Dessuten er det blitt umulig å krangle. I dag kalles alt sånt personsjikane, og folk blir krenket.

  Det er ikke engang mulig å kritisere noen.

  Først mister du jobben, deretter alle venner.

  Det er derfor ikke så rart at de fleste unngår sånt.

 6. POE den hellbårne

  OG hva i helvete er dette Sørensen, din satans simple STORTJUV du er???

  Dette kommer til å koste deg trillioner, trilliarder og atter trillibarder i erstatning!!!!

  https://books.google.pl/books?id=BvF6DwAAQBAJ&pg=PT130&lpg=PT130&dq=Jeg%20poetrixx&source=bl&ots=x9YFFGl-gU&sig=ACfU3U2O5XOWK1daNv5_7KUqMqK0dMyzuQ&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwissM_l8ZzoAhUBpIsKHTrCB20Q6AEwAHoECAoQAQ&fbclid=IwAR1X8S97G8Mj1cFTDkVCHqNgtu0ulKlPsOipszk4GvQiGvpalwbiRznQiZo#v=onepage&q=Jeg%20poetrixx&f=false

 7. POE den hellbårne

  Uten språk er vi fattige.

  ER det mulig å vrenge av seg en slik banal selvfølgelighet, og likevel bli tatt serriøst???

 8. POE den hellbårne

  ``For tiden gjennomlever vi en mørk periode, men boken vil komme tilbake.»

  Denne førkja er dum så det lyser av henne!

  Nei det er tvert i mot en LYS periode, der vi omsider beveger oss videre fra den trange, begrensede PRIMITIVE araenaen boken som medium representerer...mot nye enorme uendelige horisonter!

  Jeg ser for meg i nær fremtid en device som man kan koble seg til via hjernens energibølger, som inneholder ALL info som menneskeheten har samlet gjennom alle tider...som vil gjøre oss alle til genier.

  Ja bortsett fra Roar da...han kommer til forever å insistere på å forbli den stuten han alltid har vært...og elsker å være

 9. POE den hellbårne

  Å tro at boken kommer til å overleve som medium er like uvitende sludderopplegg som de folka som utvilsomt i en fjern fortid fantaserte om at røyksignaler for all fremtid representere den mest avanserte kommunikasjonskanal menneskeheten hadde utviklet og kom til å utvikle ever...og at ideene om brevduer, telegrammer, mobiltelefoner etc bare var sinnssykt visvas oppfunnet i hjernen til farlige tullinger som kom til å ødelegge verden om de fikk sine visjoner oppfylt...

 10. POE den hellbårne

  Men for øvrig saluterer jeg d`herrer litteraturbloggere med en salig coronaskål her fra det pisskjedelige pottitlandet Polen...:)

 11. POE den hellbårne

  Til helvete og tilbake igjen med alle bøker...jeg leser ALDRI denslags søppel ... og hva faen, hvem kan med hånden på hjertet si at jeg er en uvitende idiot, til tross for dette?

  Belest NEI ... belevd JA!

  Hvem i helvete av dere pissbeleste jævler hadde våget å bli med meg på et eneste lite av de eventyrene mitt liv er fullt av ...fullt av all the time, på det ytre og/ eller indre plan...or both???

  Og ALL visdom suger jeg fra eget bryst...naturligvis. Å suge seg selv er best...:)

 12. POE den hellbårne

  En ENESTE av mine tanker om livet og verden ville få majoriteten av menneskeheten til å pisse i buksa for all fremtid ...hahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  JEG er den sublimerte galskap manifestert i et menneske som spiller normal, innenfor normalitetens sosiale register, og lykkes så godt med det at alle tror jeg er en sjarmerende harmløs liten uskyldig dåre hohohohohohohoo

 13. POE den hell borne

  For et par uker siden ble jeg sittende ved siden av en dude og fruen hans på Norwegianflyet fra Madeira.

  Jeg solgte dem en diktsamling, og de ble naturligvis totally henrykte over de fabel-artige poemene jeg har mekka her i Polen, og jeg betrodde dem derfor litt om det jeg har opplevd gjennom mitt totalt miserable og mislykkede liv her i verden, som naturligvis er en grufull hån og forbrytelse mot all anstendighet, moral og alt som er godt, edelt og riktig på denne jord, og som er det eneste jeg har oppnådd som jeg er oppriktig stolt av. Men det er jo en helt annen story.

  Mannen var 70 år og virket rimelig skarp og oppegående, han hadde reist i utenriks som skipsoffiser i mange år og truffet xillioner av gale og underlige karakterer og hadde åpenbart et vell av kunnskaper om mennesker ... .men han bedyret at han aldri noensinne hadde møtt en person med en så interessant og fengslende og sinnssvak livshistorie som min, og hvis jeg noen gang skrev en selvbiografi ville han kjøpe den på flekken ... og det enda jeg bare hadde fortalt ham brøkdeler av det jeg har opplevd gjennom mitt råtne, dekadente og bortkastede liv hahahaha!!!!

  Så nå driver jeg og skriver på en bok som kommer til å innkassere meg milliarder..og omsider gjøre meg superberømt, dyrket som en supergud og elsket og æret over hele planeten...som fullt fortjent seff...:)

 14. POE den hellbårne

  Snart flytter heldigvis min famiile og meg fra det dødskjedelige stupide Polen til enten Madeira eller Tenerife, eller noe halvtropisk sted væffal som er noenlunde sivilisert der det er mulig å ha det gøy uten at naboene ringer snuten fordi jeg synger og danser rundt i hagen.

  Jeg greide jo å lokke en 19 år gammel vakker polsk jomfru til Tenerife, da jeg bodde der i en liten varebil i 2016, som jeg tror jeg har fortalt om før ... og vi har nå to kids ... den morsomme og livlige Lilie Ana på 4 år, og den litt mer introverte og filosofisk anlagte Roman på tre år ... disse kidsa er nå eneste grunnen til at jeg har den anstendighet å leve til tross for mine 60 år.

  Jeg synes nemlig at når man har passert femti, at da er det på tide å bare parkere seg permanent i nærmeste kiste, til glede og lettelse for menneskeheten og eventuelle arvinger... og at det er en totally pissegoistisk skam og skjensel om man insisterer på å eksistere videre etter dette på vår overbefolkede planet.

  Men nå har jeg altså brakt disse vidunderlige ungene til verden, og da er det absolutely NO WAY at jeg kommer til å frivillig daue på lenge ennå.

  Skulle jeg liksom etterlate dem alene i verden uten noen til å forsørge dem?

  Riktignok er jo moren meget tiltrekkende og kunne uten problemer forsørge dem som hore. Hver gang hun tar på seg joggehabiten for en morgentur i nabolaget blir hun plystret etter og hornet til fra biler av horny sjåfører...men siden hun jo ikke er jomfru lenger er dette mindre aktuelt.

  Anyway ... inntil videre lever jeg ... endelig har jeg skaffet meg en oppgave i verden...å sørge for at LIVET GÅR VIDERE....:)

 15. POE den hellbårne

  Og denne selvbiografien kommer da selvfølgelig til å følge nøyaktig samme oppskrift som jeg allerede i 2009 spekulerte ut for min kommende roman:

  Romanen er næmlig en fuldstændig hæmningsleus, skandaleus og høg- spekulativ Orgie i Sex and drugs and Rock n`roll, et exhibissionistisk dybdykk i de hedeste og mæst glødende Romanser, i den mæst passionerede L`amour, narcissistiske Forælskelse, unconditional Love og heisse Liebe, i sexuellet Begiær og sænsueld Attraa, hæmmelige Forfeurelser, tallrige Menage d` Troiser, Utroskab, Jalousidramaer og andre Konstellationer av lignende erotiske og picante Charactaire, av strængt forbudte og besædtende Lyster, skjulte Laster og svinske, avvigende Pærværtioner og syge Fætischer– men ogsaa av fantastiske Heltegiærninger, power-forrygende Action, Vold, Fighting, Husbraag og Bærsærkergange i Hønsegaarden, av raae og udelikade Mølie-slodskamper og andet ondsindet Læven, Larm, Ramaskrig og Hysteri med Røyk, Smæld, Explotioner, Støn, Robing, Banding, Fjærting og andre lignende Uartigheder i Finstova, en ren Horrorbombe af Skræk og Gru og Nattens onde Ugiærninger og skjændige lugubre Forbrydelser i Møckakjælderen ... en utrolig spændende beretning om de spectaculaire Kuppene til skruppælleuse Banditter og Mafiabosser, om hænsynsleuse Drug Dealers og livsfarlige Contract Killers, av Luxus-Prostitution og cyniske Halicker, av all Værdens samvidtighetsleuse Rølpere og Tølpere, Sleibinger og Lurendreiere, Lurifaxer og Bøffere og deres høit utviklede og sophisticerede Scams, Bedragerier og Complotter, samt en grundig og efterættelig afsleuring av Bæstickelser, Korruption og andre kriminælde Scandaler blant Politikere og Diplomater paa høit internationellt Nivaeu, en beretning om listige Undercover-Agenter og løsmundede Tystere og simble Udpræssere, av significante og utspekulerede Golddiggere og andre psychopathiske Kvindelige Intriganter og slue, berægnende Fruentimmere af aller værste Skuffe, af den forfeurende Parfymedunsten af vulgaire og lieblige Glædespiger, af den motbydeligste Svædtelugt af de sure stinkende Pailabbene til gamle fede Griser ... av sørbe fulde og storkiæftede nord-norske Smaasildfiskere paa Snørra i Linestampen, staute og stridige Bondetamper og andre raasterke Hardhauser og Raanefightere fra Øystre Slidre paa Trynet i Pottitbingen, av exentriske og nævrotiske Morfinister blant den soignerte Væstkant-Fiffen paa Tuppa efter Droger i Medicinskabet – plus en eksplosiv Cocktail af barbariske Mord, Nackeskud og Avrædtelser med Storslægge i Nadtens Mulm og Mørge, af Skyding, Boksing, Holmgang og Giørmebryding paa Gaardstunet, af grausame Salber og Tortur i Skyer av Nacht und Nebel, af uvæntede Ildspaasættelser, pludselige Kidnappinger og brutale Narko-Oppgiør – af kjibe umændeskelige Overfaldsvoldtækter, Gangbanging, Fistfucking og Snigpuling under de blødeste og behageligste Gaasedunsdyner - samt en uhæmmed udblaasning av Hallusinationer og Psykoser, Blod, Svede, Snør og Taarer og andet beslægtet Gør av lignende Charactaire som intet civilisered Mændeske ved sine fulde Fæm vilde kunne touche med Ildtang engang ... av skamleuse Intriger og Sammensværgelser, Confligter, Fyldeslagsmaal, lumske Bagfrataklinger, Springskaller, Lyskespark, høilydt Kiving og Krangling, øredøvende Skriging, Sværging og Udskjælding, ondsinnet Sladder, Slarv og Rygter, hede Forbandelser, Banding, Ganning og sort Magi, Tortur i hytt og pine, Kløe i Øret og Svie i Øyet, Tort og Svie i Rasshølet, Fytterackeren i Stacken og Fanden spare hans Oldemor og Sparegrisen hennes samt en hel Hærskare av Djævler og Dæmoner og anden Støggeskap som tørner sammen i et alle Tiders Lurvelæven og Masseslagsmål om ei Sparepære naar Udelyset gaar i Hælvede - samt de mest rødglødende og forrykende Drama- og Action-Scenarioer på en hel Sankthanshaug med andre Stæder på denne hardt hjæmsøgede og stygt mishandlede og grisebankede Planeten!

  Kort sagt en helt vanlig Dag paa Jorden...og en temmelig presis beskrivelse for det livet jeg heldigvis har levd...:)

 16. POE den hellbårne

  EN eneste ting er jeg trygg på dog, at når jeg en gang møter Vår Fader, eller kanskje Djevelen ... er at når de spør meg hva jeg gjorde livet mitt til, så kommer de til å bryte ut i tidenes skogerlatter, en latter som kommer til å runge gjennom universet til evig tid.

  Men hva som kommer til å skje deretter aner jeg ikke.

  Og vil ikke vite det heller...

 17. POE den hellbårne

  Dere litterære feite overbeleste assholes...LESER OG STUDERER dere til `` kunnskaper `` om livet hahahahahahahahahahahahahahhahhhahahh....INGEN av dere ville sannsynligvis overleve en fuckings uke engang out there in the big reality of the planet...der hvor mesteparten av menneskeheten jo lever!

  Uten de semi-trygge ÅNDSKORRUPTE velferdsstatene i Europa og beyond...der livet er rensket for all mening, glede og frihet...hva faen gjorde dere da????

  FAEN heller...jeg håper denne coronapandemien bare stripper hele verden for den syke falske livsstilen de fleste menneskene i Vesten lever under...CRUSH IT BABY...NOW!!!!

  BAAAAAAAANGGGG HAHAHAHHAHAAHHAHAH!

 18. POE den hellbårne

  GUDSKJELOV at jeg har uføretrygd!!!!!

  Uføretrygden er menneskehetens viktigste og vakreste oppfinnelse ever...som sendt fra gudene....:)

 19. POE den hellbårne

  MEN det er bare gudenes superedle spesialutvalgte som får denne utmerkelsen seff...simple lugubre svin som denne tjuven og udugelige dilettanten Roar Sørensen skal aldri noensinne få uføretrygd, eller noen andre hedersutnevnelser fra NAV eller lignende andre offentlige instanser....slask, premiepeis, superhestkuk, pig dick, sucker av bestemordåse og krenker av marsipangrisfitte som han er ahahaahhaaahahh

 20. POE den hellbårne

  MEN når det er sagt om idiots...jeg er lettere sjokkskada av å realise hvor mange smarte kvinner det er der ute i samfunnet!

  Jeg møtte forfatterinnen Maria Kjos Fonn for en tid siden og laget et intervju for = Oslo, som for øvrig ikke ble noe av fordi jeg aldri fikk somla meg til å materialisere mobiltelefonopptaket i form av skrift.

  Hun var 28 år da, hun er sikkert 30 nå...vi tok noen øller på diverse steder og jeg ble med henne på noen sammentreff og opplesninger hun hadde på Litteraturhuset i forbindelse med en bok hun hadde mekka; Kinderwhore.

  Dama er bemerkelsesverdig smart og innsiktsfull når det gjelder en hel bredde av topics i verden, og etter at jeg møtte henne og andre female forfattere og kulturpersonligheter jeg ble introdusert for gjennom henne har jeg totally sluttet å tenke på kvinner som mindreverdige vesener med mindre tenkekraft og kreative evner og kunnskaper enn oss gutta boys.

  Japp ... og etter at jeg traff henne er jeg blitt fanatisk tilhenger av at kvinnene må få mere, MYE mere makt i verden!

  Jeg tror seriøst at det vil bli en bedre verden da.

  Så det er da noe...

 21. POE den hellbårne

  ``Grunnen til at romanen er død er på grunn av det politiske klimaet. Man har ikke lov til å skrive noe av betydning lenger.``

  Jeg er sikker på at romanen som kommersielt fenomen er mer vellykket enn ever, i følge salgstallene.

  Men ja .. hvilke emner av betydning for menneskets innsikt og forståelse av egen situasjon i verden er tillatt å behandle der, i vår såkalt politisk korrekte kultur?

  Når de fleste kjøperne av skjønnlitteratur er venstreradikale kvinner mellom 30 og 60 år, ja da sier det seg selv at forlagene tilpasser seg smaken, de foretrukne temaene og verdensoppfatningen generelt til dette segmentet av befolkningen....

 22. POE den hellbårne

  Takke helvete for at jeg alltid har vært en skada satan som alltid har sett med den største mistenksomhet på alle såkalte sannheter man blir servert av maktmenneskene i samfunnet, og at jeg alltid har vært ute av stand til å forstå meningen og verdien av alt det forbannede teite sludderet de serverte og forventet vi skulle sluke rått, helt fra ungdomsskolen og opp.

  Jeg var rett og slett for dum til å begripe hva de bablet om hahahaha!!!!

  Jeg vet ikke, jeg har ikke statistikk og data på dette .... men jeg forestiller meg at myndighetene i Norge har stått og står i en særlig arrogant særstilling når det gjelder manipulasjon av befolkningen, og at psykopatene i dette landet har hatt og fremdeles har større spillerom for å drive sine viljer gjennom enn i andre land vi sammenligner oss med.

  Jeg tror at Norge generelt ville tjene å å bli med i EU og dermed bli underkastet kulturen i institusjoner utviklet i mer siviliserte nasjoner enn oss...

 23. POE den hellbårne

  ``Så nå driver jeg og skriver på en bok som kommer til å innkassere meg milliarder..og omsider gjøre meg superberømt, dyrket som en supergud og elsket og æret over hele planeten...som fullt fortjent seff...:)``

  Eller ja, da må tilfelle de leserne sublimere seg selv opp på et høyere moralsk nivå, der gudene selv opererer, som ser gjennom og tilgir alle menneskenes dårskaper og feil og ymse seksuelle lyster...som f.eks. at man knuller sin egen søster...med det YTTERSTE velbehag hihihhhiihihih!

  Og raner banker ... selger narkotika, snyter staten for millioner i trygd og andre ytelser og generelt vier livet sitt til alskens snusk, juks, svindel og bedrag hohohohoho!

  Men alt er tilgitt for POETRIXX....:)

  FORDI Poetrixx er den mest særegne klovnen i universet ... unik and one of a kind.

  Fordi jeg er fri fra alle regler og lover er jeg gudenes venn...:)

 24. POE den hellbårne

  HVEM av dere våger å lage deres egne lover i verden???

  Den eneste jeg vet om som er close til dette er Øystein, men han søker seg tilbake til fordums kulturer og deres way of seeing things. Og deres lover.

  Men disse kulturene har mistet sin kraft og verdi fordi de ikke makter å deale med dagens utfordringer..de er ikke i nærheten av å kunne oppvise overbevisende løsninger og svar på hva vi facer i den utrolig kompliserte og uoversiktlige virkeligheten vi lever innenfor i dag.

  Kun JEG har hostet opp realistiske løsninger på hva som bør skje i verden fremover!

  FØLG MED SUCKERS....:)

 25. POE the hell born

  ``Jeg er sikker på at romanen som kommersielt fenomen er mer vellykket enn ever, i følge salgstallene``

  Under Ibsens velmaktstid sto hundrevis av mennesker nede ved havna i Oslo og ventet på at båten fra Danmark skulle legge til kai med det siste mesterverket til forfatteren. Hver gang han lanserte en ny bok var det nærmest hysteriske tilstander, og lange køer og kappløp om å skaffe seg den før den ble utsolgt.

  Likevel solgte han sjelden mer enn 10000 eksemplarer ved hver nyutgivelse....knapt en brøkdel av hva slike kjedelige pregløse dilettanter som Anne B. Ragde og Jostein Gaarder selger, bare for å ta et par eksempler...

 26. POE the hell born

  Ibsen var etter sigende i likhet med meg nærmest allergisk overfor bøker, og visstnok har han bare blitt tatt på fersken to ganger fordypet i en bok ... den ene av disse var Volrath Vogts ``Det hellige landet``.

  Den andre...gjett hvilken...

 27. POE den hell borne

  ``...men siden hun jo ikke er jomfru lenger er dette mindre aktuelt.``

  Ja for alle skikkelig proffe horer er naturligvis jomfruer ... slik som på det ravgale og herlige Filippinene, der jeg fikk inntrykk av at de fleste bargirliene, stripteasedanserinnene og nedslitte fattige gateludderne er nidkjære voktere av den dyrebare møydommen sin...:)

 28. POE the hell born

  Tilskyndet av denne intelligente og menneskekjærlige skipsoffiserens begeistrede og oppmuntrende kommentarer og inspirerende ønsker om at han en gang vil få det priviligium og store glede å lese min selvbiografi, har jeg i dag skrevet de aller første linjene i biografien!

  ``Takket være min mors uberegnelige psyke og ustabile humør, som hun nærmest uten skrupler lot få utløp overfor resten av familien, især oss ungene, flyktet jeg tidlig inn i en fantasiverden, der jeg var mindre tilgjengelig for hennes sinne og mer eller mindre vilkårlige straffereaksjoner og strenge kontroll.

  Jeg kunne ligge i timesvis på gulvet og lese og drømme meg bort i Donald og Fantomet og Supermann og andre tegneserier, og fant en slags tilflukt i disse verdenene ... et fristed fra usikkerheten og uroen og angsten utenfor, fantazillioner av drømmekilometer borte fra min mors avsindige skjenning, lugging, klyping, sliting i ørene, slag på hendene og i ansiktet og dasking på rumpa med flathånda, og noen ganger juling på blanke ræva med tau når vi hadde på en særdeles alvorlig måte brutt en av de utallige reglene hennes, som det for oss småunger var særdeles rigide og vanskelige å forstå logikken og rettferdigheten bak, eller når hun var misfornøyd med oss av andre grunner ... som at vi for eksempel ikke hadde fått gode nok karakterer eller meldinger hjem fra skolen og dermed hadde skjemt henne ut som mor.

  Det var et spesielt tau som alltid lå klart i kjelleren til skrekk og advarsel,et strafferedskap av grovt skipsrep som hun til og med hadde tildelt et eget navn; ``Tautampen``, og som jeg fryktet mer enn noe annet i livet. Den siste gangen jeg fikk bank med dette tauet var jeg femten år gammel, og selv om det var særdeles ydmykende og vondt å ligge der med buksa nede på knærne på fanget hennes mens hun slo løs med den forferdelige Tautampen, gadd jeg ikke gråte denne gangen.

  Jeg tror hun også innså hvor absurd og latterlig situasjonen var, siden jeg jo ikke lenger var et barn normale mennesker ville finne på å avstraffe på denne måten, så etter denne episoden var det slutt med å få bank på blanke messingen.``

 29. POE the hell born

  Jeg var så livredd denne helvetes Tautampen at jeg nesten aldri våget gjøre normale rampestreker og fanteri som unger flest med liv og lyst deltar i ...men så har jeg desto mere tatt dette igjen senere ...med renter og renters rente hihihhihihi

 30. Øystein Tranås Kristiansen

  Magen min rister. Ja, Poe, du er sannelig gudenes venn og utvalgte. Noen ganger føler jeg det samme selv, men alt er på en måte motsatt og det samme med meg.

  Livet mitt er ikke spesielt forandret på grunn av denne krisen. Egentlig kan man si at det har blitt bedre. Mindre folk og idiotiske meninger rundt omkring 🙂 Frykt er egentlig en bra ting, spesielt for nordmenn. Svensker også, men de har jo ikke kapasitet til å ta innover seg rudimentære menneskelige følelser, glassmaneter som de er.

  Jeg driver og skriver på opplegg som kan få meg fengslet, men av radikalt forskjellige grunner for hver av skriftstykkene. Seksualperversjon er bare den minste forbrytelsen ... ifølge dette samfunnet. Verst er det nok å si at flesteparten av mennesker er født som idioter. Jeg tror det viktige er å ikke bli fengslet før tiden, så da må man slippe bomben i bysentrum og bortsett fra det lagre harddisken i sin mors hus ... i tilfelle de går til husransakelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.